Луиджи ди Майо подаде оставка като лидер на съуправляващото Движение

...
Луиджи ди Майо подаде оставка като лидер на съуправляващото Движение
Коментари Харесай

Луиджи ди Майо подаде оставка като председател на Движение Пет звезди

Луиджи ди Майо подаде оставка като водач на съуправляващото Движение " Пет звезди ", разгласи източник от групировката, което акцентира дълбоките разделения в придвижването и прибавя неустановеност в нестабилната ръководеща коалиция в Италия, оповестява " Ройтерс ".

Ди Майо, който е външен министър, е уведомил за решението си другите министри на Движение " Пет звезди " по време на среща, прецизирал източникът. Той ще разгласи обществено, че подава оставка по време на събитие, което би трябвало да стартира в Рим в 18 часа българско време.

Италианските медии разясняват, че оставката на Луиджи ди Майо е в отговор на срутва в поддръжката за групировката и вътрешнопартийните битки .

" Пет звезди ", които ръководят Италия в коалиция с лявоцентристката Демократическа партия, пострада от вълна от напускания на депутати, които сложиха под въпрос посоката на в миналото радикалната и антисистемна групировка при ръководството на Луиджи ди Майо.

Според информациите Ди Майо има намерение да остане в държавното управление .
 Сенатът на Италия утвърди настояването на съда следствието против Салвини да продължи
Сенатът на Италия утвърди настояването на съда следствието против Салвини да продължи

Може да стартира правосъден развой против него за похищение на мигранти

Това се случва преди решаващите избори в региона Емилия-Романя този уикенд, където се чака гласоподавателите да слагат националното държавно управление под спомагателен напън. Очаква се Демократическата партия да загуби позиции по отношение на антиимиграционната партия " Лига " на Матео Салвини в обичайно ляв район.

Коалицията сред Демократическата партия и Движение " Пет звезди " на национално ниво претърпя голям брой рецесии след встъпването си в ръководството през септември, само че до момента беше решителна в желанието да остане дружно, с цел да избегне предварителни парламентарни избори, които биха могли да доведат до това Салвини да стане министър председател на Италия.

Министър-председателят Джузепе Конте съобщи, че не желае да разяснява бъдещето на Ди Майо. " Ако това е негово решение, тогава ще го уважа ", означи Конте.

" Пет звезди " се трансформира в най-голямата политическа мощ в Италия, откакто завоюва 33 на 100 от гласовете на последните парламентарни избори в Италия през 2018 година Движението образува коалиция с " Лига " на Салвини.
 Десетки хиляди в Болоня на митинг против Салвини и крайната десница
Десетки хиляди в Болоня на митинг против Салвини и крайната десница

Салвини желае да победи в Емилия Романя, с цел да смъкна държавното управление в Рим

Социологическите допитвания демонстрират, че поддръжката за придвижването се е смалила съвсем на половина до 16 на 100 , което провокира яд измежду деятелите и депутатите.

След като Салвини провокира рухването от власт на държавното управление на " Пет звезди " през август предходната година, групировката на Ди Майо образува непредвидена коалиция с Демократическата партия, която преди този момент беше неин политически зложелател.

През последните седмици Луиджи ди Майо се опита да се оправи с вътрешните си критици, като даде обещание да включи повече депутати в партийните решения. Вчера още двама депутати от " Пет звезди " напуснаха придвижването и се реалокираха в така наречен смесена парламентарна група в италианския парламент.
 Салвини прикани за единение и разговор партиите в Италия
Салвини прикани за единение и разговор партиите в Италия

Изненадващо след апелите му за оставка на държавното управление
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР