Лудостта около биткойна вероятно е помогнала блясъкът на златото малко

...
Лудостта около биткойна вероятно е помогнала блясъкът на златото малко
Коментари Харесай

Инвеститорите продават злато, за да купуват биткойни?

Лудостта към биткойна евентуално е помогнала блясъкът на златото малко да потъмнее, само че надали криптовалутата може да бъде наречена сурогат на скъпия метал, написа в коментар MarketWatch.

В началото на декември цената на златото доближи най-ниското си равнище от юли насам - на 12 декември цената на скъпия метал затвори търговията при равнище от 1 241,70 $ за тройунция на фона на ралито на фондовите пазари и търсенето на биткойни. Според анализатори растежът на Wall Street и търсенето на криптовалутата са свили търсенето на златото. Никой не счита, че биткойнът ще замести златото като леговище за вложенията - на криптовалутата ѝ липсва към 5 хиляди години история, разяснява Адриан Аш, началник на анлизаторското звено на BullionVault. " Без значение дали биткойнът ще се трансформира в парично средство, криптовалутата сега предлага на вложителите гореща нечиста сделка, само че не и несъмнено леговище ", добавя още той.

Наблюдатели упрекват биткойна, че е в основата на забавянето на растежа на цената на златото в последните дни, добавя още MarketWatch. Ако търговията с криптовалутата се срине или има спад на фондовите пазари, апетитът за активите-убежища ще се завърне.

Марк О`Биър от GoldCore вижда напълно друга наклонност - клиенти на компанията продават биткойни, с цел да купуват злато и сребро, които към момента могат да бъдат избрани като подценени. Тенденцията може да продължи, в случай че криптовалутата стартира да губи почва. Разпродажбите напълно не са изключени на фона на растежа и параболичния напредък, споделя той.

Анализаторът показва, че биткойнът занапред има да се потвърждава поради към момента късия си живот, риска от хакери и голямата волатилност.

За Доминик Марела биткойнът има и своите преимущества пред златото - елементарно се съхранява, доста мобилен е и е елементарно да бъдат купувани артикули и услуги.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР