Лудогорец взе дербито с Левски и излезе начело в класиранетоОтборът

...
Лудогорец взе дербито с Левски и излезе начело в класиранетоОтборът
Коментари Харесай

Лудогорец взе дербито с Левски и излезе начело в класирането

Лудогорец взе дербито с Левски и излезе отпред в класирането
Отборът на Лудогорец поведе в класирането на Първа лига, откакто победи Левски с 2:1 в дербито от 12-ия кръг на шампионата. На „ Лудогорец Арена “ в Разград двата отбора си размениха по едно полувреме, само че в последна сметка „ орлите “ се поздравиха с триумфа.

Двубоят стартира със здрава борба в средата на терена, като в 11-та минута Милош Цветкович влезе доста жестоко в краката на Натанаел и имаше шанс, че получи единствено жълт картон от рефера Георги Кабаков. Вратарят на гостите Мартин Полачек бе неустойчив при изстрели отдалеко и откакто на два пъти му се размина при изпуснати топки, в 34-та минута Джоди Лукоки се разписа на празна врата, откакто словакът не се оправи с лек удар на Натанел. В идващите минути „ сините “ също имаха искания към Кабаков, откакто той пропусна няколко очевидни фала против играчи на отбора, а това разреши на първенците да овладеят изцяло обстановката. Лудогорец нанесе втория си удар тъкмо преди почивката, когато Клаудиу Кешеру се възползва от неточност на Хали Тиам, с цел да изведе Вандерсон на чиста позиция, а бразилецът не сбърка и повиши на 2:0.

Тимът на Славиша Стоянович излезе извънредно стимулиран през втората част и това бързо даде резултат, откакто в 54-та минута Станислав костов се разписа от непосредствена непосредственост след добра асистенция на Тиам. В идващите минути Левски изрично надигра своя противник и сътвори няколко рискове пред вратата на Ренан дос Сантос, само че не съумя да осъществя нито една. Най-близо до гола бе Габриел Обертан, само че страховитият му изстрел от границата на наказателното поле срещна гредата и излезе в навън. В заключителните минути на терена доминираха здравите единоборства и нарушаванията, а накъсванията на играта не разрешиха на „ сините “ да стигнат до изравнителен гол.

В последна сметка Лудогорец завоюва с 2:1 и записа шести следващ триумф в Първа лига, след който към този момент има актив от 29 точки и поведе в класирането. Левски остава на втора позиция с точка по-малко, а на следващия ден ЦСКА-София ще има опцията да се изравни със „ сините “, в случай че вземе семейството си на Етър. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР