Лудогорец спечели изключително лесен мач срещу Ботев (Враца), побеждавайки го

...
Лудогорец спечели изключително лесен мач срещу Ботев (Враца), побеждавайки го
Коментари Харесай

Лудогорец размести класирането. Върна интригата в първенството

Лудогорец завоюва извънредно елементарен мач против Ботев (Враца), побеждавайки го с 4:0 в среща от 10-ия кръг. С този триумф първенците събират 22 точки и се връщат на върха в класирането, изпреварвайки ЦСКА-София по голова разлика.

За врачани дебют като треньор направи Владислав Вутов, който пристигна като асистент единствено три дни преди да бъде си тръгне предходния старши Росен Кирилов и в следствие го наследи на поста. Той направи доста промени в стартовия състав спрямо предходните мачове, само че опитът му беше безпределно несполучлив, защото врачани не оказаха безусловно никаква опозиция и приключиха мача с един-единствен слаб удар в очертанията на врататаа на съперника.

Кирил Десподов вкара два гола за Лудогорец, а едно попадение прибави Матиас Тисера – всичко това преди почивката. Буквално в последните секунди Каули Оливейра оформи крайния резултат след пас на Матиас Тисера, възползвайки се от разредената отбрана на домакините. Така разградчани отиват в Испасия за втория си мач в шампионата Лига Европа в чудесно въодушевление.

Още в 3-ата минута Ботев (Враца) остана с 10 души, откакто опитният Мартин Кавдански настъпи Спас Делев по глезена при спор за топката в 22-ата секунда на дуела. Съдията Георги Давидов на първо време наказа бранителя с жълт картон, само че по-късно му подвигна червен, откакто прегледа фаула на монитора край тъч-линията, част от системата за видеопомощ на реферите (ВАР).

В 9-ата минута Матиас Тисера направи доста сериозен пропуск от дребното наказателно поле, само че в 17-ата резултатът беше открит. Рик Джонатан дриблира в наказателното поле на домакините и откри Десподов, който след шут с едно допиране вкара в долния десен ъгъл на Костов за 0:1.

След като в 23-ата минута Тисера пропусна за повторно, три минути по-късно се поправи и вкара втори гол във вратата на Ботев (Враца), приключил пробив и подаване на Кирил Десподов.

След това пропуските продължиха, като по един направиха Спас Делев и Кирил Десподов. Но малко преди края на първото полувреме Жан-Пиер да Силва фаулира Десподов, който самичък трансформира в гол отсъдената дузпа.

През второто полувреме картината на терена по никакъв метод не се промени, а лудогорци понижиха темпото. Треньорът им Анте Шимунджа направи няколко смени, включително даде късмет и на новия бранител Аксел Фон Витри.

В 77-ата минута състезател на Ботев (Враца) въпреки всичко прати топката в мрежата, само че беше ясно, че въпросният Клери Сербер е най-малко два метра в засада. В 84-ата минута вратарят Падт трябваше да се намесва за първи път в действителност съществено, защото при осъществяване на фаул, Мирослав Маринов минимално отклони топката и треакторията стана изненадваща.

Източник: БНР 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР