Лудогорец си гарантира мачове в Европа поне до Коледа, след

...
Лудогорец си гарантира мачове в Европа поне до Коледа, след
Коментари Харесай

Лудогорец разгроми Астана, в Разград ще дойде Аякс

" Лудогорец " си подсигурява мачове в Европа най-малко до Коледа, откакто се класира за плейофа на Лига Европа, в който ще срещне " Аякс ".

" Орлите " отнесоха казахстанския " Астана " с 5:1 в реванша в Разград (1:2 в първия мач). Ако преодолят колоса от " ниската земя ", влизат в групите на Лига Европа. Отпаднат ли, че чакат жребия за груповата фаза на Лигата на конференциите.

Тази вечер " Лудогорец " имаше компликации единствено през първото полувреме, когато реултатът бе 1:1 и той облагодетелстваше гостите. След това обаче " зелените " не дадоха на противника си да поеме въздух.

Бърнард Текпетей вкара първия си гол в 25-ата минута, откакто домакините натиснаха от първия съдийски сигнал на елитния британски рефер Антъни Тейлър.

След единствено четири обаче " Астана " изравни посредством Дембо Дарво, който порази задачата с глава след добра акция и хубаво центриране. До края на полувремето не се случи съвсем нищо забавно.

След почивката обаче " Лудогорец " небрежно прати съперника си в нокаут. Якуб Пьотровски опитва шанса си с удар отдалеко и върна задатъка на " орлите " - 2:1 в 47-ата. В 50-ата Текпетей бе прецизен за 3:1, а в 57-ата и Пьотровски удвои головия си актив.

Кирил Десподов оформи " петицата " в 67-ата минута.

15 минути преди края Тейлър подвигна втори жълт и червен картон на Душан Йованович, по този начин " Астана " доигра срещата с човек по-малко.

Вечерта бе добра за българския футбол, малко по-рано " Левски " отстрани трагично " Апоел " (Беер Шева).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР