Лудогорец разби Левски с 5:1 у дома в голямото дерби

...
Лудогорец разби Левски с 5:1 у дома в голямото дерби
Коментари Харесай

Лудогорец крачи към титлата след шампионски рецитал срещу Левски след почивката

Лудогорец разруши Левски с 5:1 вкъщи в огромното дерби от 27-ия кръг на Първа лига. На стадион " Хювефарма Арена " първите 45 минути предложиха равносилен футбол, само че след паузата на терена имаше единствено един тим и това бе този на първенците.


" Зелените " започнаха мощно срещата и откриха резултата след 180 секунди. Бърнард Текпетей получи топката от дясно и подаде остро в наказателното поле, където Руан Секо я отклони и макар опитите на Патрик-Габриел Галчев да я почисти, разградчани поведоха. Реакцията на гостите не закъсня и след няколко положителни минути статуквото закономерно бе възобновено. Чудесно построена офанзива завърши с ново попадение на намиращия се в страхотна форма Марин Петков, който преодоля Серджио Падт след асистенция на Патрик Мислович. Домакините можеха да си върнат преднината, само че напречната греда и намесата на Пламен Андреев стопираха Текпетей от красиво попадение от директен свободен удар. Левски продължи да играе решително и на няколко Падт трябваше да се намесва вещо след шутове на Джавад Ел Джемили, Евертон Бала и голмайстора Петков. " Сините " извадиха шанс малко преди изстрела на Петков, откакто Карлос Охене, който към този момент имаше жълт картон, препъна набралия скорост Текпетей, само че основният съди Георги Кабаков пожали някогашния футболист на Хебър.

Второто полувреме започва със мълниеносен гол за Лудогорец. Негов създател стана Георги Терзиев, който през първата част размени наложително Аслак Фон Витри. Скоро по-късно " сините " още веднъж не се оправиха в отбрана и инкасираха трето попадение, а този път Терзиев асистира за гола на капитана Якуб Пьотровски - полякът бе награден преди първия съдийски сигнал от спортния шеф на първенците Георги Караманджуков за извоюваните оценки за Най-добър полузащитник и Най-добър задграничен състезател в Първа лига за 2023 година В 63-та минута бедите за Николай Костов и компания се усилиха, откакто топката попадна в мрежата на Андреев за четвърти път. Пьотровски асистира на Квадво Дуа. Костов вкара младите гении от школата Преслав Бачев и Дейвид Михалев, като точно Михалев бе с съществена виновност за петия гол на домакините, пристигнал в добавеното време. Текпетей надигра Келиан ван дер Каап от дясно, подаде в наказателното поле, където Михалев удари топката нескопосано, вместо да я почисти, и резервата Кайо Видал не сбърка за крайното 5:1.

Така възпитаниците на Георги Дерменджиев демонстрираха, изключително след почивката, за какво са първенци на страната 12 следващи години. Разградчани са първи в таблицата с 63 точки, на шест пред втория ЦСКА, като са с мач по-малко от " алените ", които по-рано през днешния ден изгубиха от Локомотив Пд с 1:2 на Националния стадион. Левски пропусна опцията да се приближи до Черно море и ЦСКА - " сините " са четвърти с 51 точки, на една пред петия Локо Пд.

В идващия кръг за столичани следва Вечно дерби с ЦСКА, а Лудогорец гостува на Пирин Благоевград. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР