Лудогорец постигна 10-а поредна победа в българското футболно първенство с

...
Лудогорец постигна 10-а поредна победа в българското футболно първенство с
Коментари Харесай

Лудогорец надигра Пирин Благоеврад и се поздрави с 10-а поредна победа в Първа лига

Лудогорец реализира 10-а поредна победа в българското футболно състезание с 2:0 като посетител на Пирин (Благоевград) в среща от 28-ия кръг на Първа лига. Разградчани още веднъж имат преднина от 6 точки на върха пред ЦСКА-София, само че са и със среща по-малко. Варненският Черно море обаче може да излезе на 2-ата позиция, в случай че на следващия ден победи Локомотив (Пловдив). " Армейците " през днешния ден се постановиха със същия резултат над Левски на стадион " Васил Левски ".
След нулево първо полувреме, гостите стигнаха до триумфа с помощта на автогол на Николай Бодуров и прецизен удар на Педро Нареси. Пирин пък завърши серията от шест мача без проваляне и остава на 13-о място с 26 точки, само че и през днешния ден отборът се опита да покаже темперамент.
Гостите овладяха самодейността, до момента в който Пирин опита да отговори с контраатаки. " Орлетата " развиха добре една такава в 19-ата минута, откакто Асен Дончев проби от дясно и центрира към нахлуващия Юго Комано. Френският нападател обаче не съумя да нанесе удар.
Първата алтернатива за Лудогорец пристигна чак в 38-ата минута, когато Неделев центрира от фаул, Сон стреля, само че вратарят Ковальов избави. В ответното контрадействие младото крило Иван Тасев пробяга половината терен и стреля, само че топката мина около десния дирек на Падт.

В последната минута на първото полувреме удар с глава на Георги Терзиев бе спрян от капитана на " орлетата " Бенгюзов, а гостите желаеха дузпа. Съдията Гинчев обаче не реагира, а очевидно и не е получил сигнал от стаята с ВАР-съдии.



Първата опция за гол през второто полувреме беше за Пирин. В 51-ата минута Юго Комано пропусна да вкара, само че в 58-ата гостите откриха. Бърнард Текпетей проби по фланга и центрира по земята, а опитният Николай Бодуров не съумя да се ориентира и в опита си да почисти, прати топката в личната си врата.
В 74-ата минута Лудогорец удвои преднината си посредством Педро Нареси. Самият той лиши топката от Георги Върбанов, комбинира с Рик Джонатан, който продължи напред към Руан Круз. Таранът отклони на влизащия на скорост Нареси с пета, а халфът с техничен удар по земя не остави късмет на вратаря Ковальов.
В 82-ата минута Руан Круз можеше да вкара и трети гол за гостите, само че ударът му с глава след центриране от ъглов удар мина до лявата странична греда.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР