Лудогорец победи беларуския Шахтьор Солигорск с 1:0 в Белград и

...
Лудогорец победи беларуския Шахтьор Солигорск с 1:0 в Белград и
Коментари Харесай

Лудогорец отново победи Шахтьор Солигорск с 1:0

Лудогорец победи беларуския Шахтьор Солигорск с 1:0 в Белград и в реванша от първия прелиминарен кръг на Шампионската лига (1:0 в първия мач). Двубоят не се игра в Беларус поради глобите към страната за наложително приземения в Минск на 23 май пътнически аероплан и стартира с по-активна игра на разградчани.

В 3-ата минута Пиерос Сотириу засече с глава центриране от корнер, само че прати топката около вратата. В началните минути Лудогорец бе по-активният тим, само че без да успее да заплаши вратата на Гутор. В 20-ата минута след центриране в наказателното поле на разградчани от свободен удар Антон Недялков се намеси добре и почисти топката.

Осем минути по-късно Шахтьор бе покрай гола. Нападателят на беларуския отбор Дембо Дарбо напредна по фланга и съумя да стреля, откакто Игор Пластун не съумя да го спре, само че Кристиан Кахлина отрази с крайник.

В 32-ата минута Десподов центрира в наказателното поле, само че Гутор без проблем улови. В края на полувремето Десподов комбинира добре със Сотириу пред наказателното поле и шутира от 20 метра, само че Гутор без проблем улови.

Втората част стартира с напън на беларуския отбор. В първите секунди на полувремето Ахмеди проби отляво в наказателното поле на " орлите " и опита паралелен пас за Дарбо, само че за благополучие на българския първенец капитанът Недялков почисти.

Първата смяна за Дамбраускас пристигна в 60-ата минута, когато Вандерсон отстъпи мястото си на Алекс Сантана. В 65-ата минута Кендиш мазета топката в корнер след пас на Десподов към близката греда. Три минути по-късно Джордже Иванович стреля от отдалеченост, само че над вратата на Кахлина.

В 71-ата минута Лудогорец откри резултата. След контраофанзива Каули подаде на Десподов, който бе оставен самичък против вратаря и прати топката във вратата на Гутор.

В 78-ата минута Каули добре комбинира с Алекс Сантана, който искаше да стреля от границата на наказателното поле, само че бе затворен от бранителите на беларусите. В добавеното време на срещата влезлият като запаса Текпетей опита акробатично осъществяване, само че не сполучи.

В идната фаза след седмица Лудогорец ще спори със словенския Мура, отстранил северномакедонския Шкендия след 5:0 вкъщи и общ резултат 6:0.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР