Лудогорец отстрани гранда Олимпиакос и се класира на плейоф за

...
Лудогорец отстрани гранда Олимпиакос и се класира на плейоф за
Коментари Харесай

Ако Лудогорец отстрани Малмьо българските клубове вземат големи пари

Лудогорец в профил гранда Олимпиакос и се класира на плейоф за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Последното затруднение пред българския първенец е Малмьо.

Ако Лудогорец успее да направи огромната крачка, ще се снабди със съществени доходи от УЕФА. Това обаче не е всичко. Всички български клубове ще бъдат облагодетелствани.

В последното присъединяване на Лудогорец в групите на Шампионската лига, което бе през сезон 2016/2017 година, УЕФА преведе 3.6 млн. евро (7.2 млн. лева.) по програмата " Фонд взаимност ".

Тогава всеки клуб от елита получи по 328 000 лева, тези от Втора лига - по 152 000 лева, а в Трета лига - по 12 000 лева

На този стадий няма публични данни какъв брой пари ще бъдат преведени на БФС, в случай че Лудогорец влезе в групите на ШЛ, които да бъдат разпределени сред българските клубове. Ясно е обаче, че те ще бъдат повече от последното присъединяване на " орлите " в най-комерсиалния шампионат, защото УЕФА непрекъснато подвига парите. Нищо чудно през тази години всеки един тим от efbet Лига да получи по 400-500 хиляди лв..

Това обаче ще стане единствено в случай, че Лудогорец успее да преодолее Малмьо.

Средствата от УЕФА по никакъв начин не са за подценяване, защото може да се окажат доста значими за оцеляването на някои клубове в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР