Лудогорец отпадна от Лига Европа, записвайки втора загуба от Интер

...
Лудогорец отпадна от Лига Европа, записвайки втора загуба от Интер
Коментари Харесай

"Лудогорец" напусна с чест Лига Европа след нова загуба от "Интер"

" Лудогорец " отпадна от Лига Европа, записвайки втора загуба от " Интер " в 1/16-финалите в конкуренцията. Българският първенец се показа почтено в Милано и отстъпи с 1:2, откакто даже поведе против " нерадзурите ".

Новото попълнение Каули Оливейра изведе отбора от Разград напред в 26-ата минута, само че " Интер " обърна с голове на Стефано Бираги в 32-ата и Ромелу Лукаку в 34-ата минута.

За трети път българският отбор отпада във етапа на 1/16-финалите в шампионата, откакто през сезон 2016-17 беше отхвърлен от " Копенхаген ", а през 2017-18 от " Милан ". Единственият случай, в който българският първенец мина тази фаза и се класира на осминафинал беше през сезон 2013-14.

Двубоят се игра пред празни трибуни поради случаите на инфектирани в област Ломбардия с ковид. Европейската футболна федерация (УЕФА) разреши на стадион " Сан Сиро " да участват единствено формалните лица от двата отбора, съдиите и оператори, които да обезпечат телевизионното лъчение.

" Лудогорец " отпадна от Лига Европа с общ резултат 1:4, до момента в който " Интер " продължава към етапа на най-хубавите 16.

☹️ End of the game. Victory for Inter with 2:1 #Inter #Ludogorets #InterLudogoretspic.twitter.com/JybF8iFKTR
- PFC Ludogorets 1945 (@Ludogorets1945) February 27, 2020

Треньорът на " Лудогорец " Павел Върба направи няколко промени в състава си, като измежду титулярите се завърна Клаудиу Кешеру, а късмет от първата минута получи и Стефан Баджи. " Интер " още веднъж игра с футболисти, които по-рядко получават късмет за изява в Серия А.

Началото беше положително за българският отбор, който се възползва от неналичието на почитатели и не разреши на домакините да наложат напън.

В 26-ата минута след пробив на Сисиньо отдясно и прострелно центриране, се стигна до гол. Каули Оливейра се пребори с Диего Годин и с удар от дребен ъгъл вкара в горния ъгъл, без да оставя шансове на стража на домакините.

" Нерадзурите " имаха искания за нарушаване на бразилеца, само че и системата за видеоповторения (VAR) не регистрира нещо неправилно в дейностите на Каули.

Авансът на българският първенец обаче се задържа едвам шест минути, като " Интер " бързо съумя да изравни. Левият халф-бек Стефано Бираги се разписа след неточност на Пламен Илиев, като българският вратар не реагира добре при удар по тревата.

" Лудогорец " се постара да задържи равенството на почивката и опита да се прибере в половината си в последните минути. Това обаче не сработи и малко преди паузата " Интер " вкара след нова неточност в защита.

В добавеното време на първата част Ромелу Лукаку засече центриране, стреляйки с глава, само че Пламен Илиев отрази първичния удар. Топката се върна назад в падналия Лукаку, рикошира в главата му влезе в мрежата - 1:2.

През втората част " Лудогорец " игра без напрежение и опита да управлява протичащото се на терена. " Интер " също понижи експанзията и се задоволи да работи пред своята врата, предоставяйки самодейността на българския първенец.

" Нерадзурите " насочиха единствено един удар посредством Лукаку, до момента в който " Лудогорец " имаше седем шанса след паузата. Най-добрият от тях се откри пред Якуб Шверчок, само че вратарят на " Интер " избави удара.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР