Лудогорец отново се качи на върха в Първа Лига и

...
Лудогорец отново се качи на върха в Първа Лига и
Коментари Харесай

Лудогорец отново на върха след победа над Берое

Лудогорец още веднъж се качи на върха в Първа Лига и реагира след отпадането си от европейските клубни шампионати. Разградчани победиха Берое с 2:0 в дуел от 22-ия кръг на Първа Лига, игран в Стара Загора. Сон (24) изведе гостите напред. Вратарят Ачинели (46) получи пряк червен картон и остави домакините с човек по-малко цяло второ полувреме. Руан (63) удвои преднината на първенците и оформи крайния резултат. Главен арбитър на срещата беше Георги Гинчев.

„ Орлите “ си върнаха първото място, откакто Черно море реализира триумф с 1:0 над ЦСКА – София в дербито от кръга и се изкачи краткотрайно на върха. От друга страна Берое започва пролетния полусезон с тежка загуба с 0:3 от Славия, като в последните шест срещи има единствено един триумф. Тези резултати оставят „ зелените “ на десета позиция с 25 пункта.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PFC Ludogorets 1945 (@pfcludogorets1945)

В 5-ата минута почитателите на домакините започнаха да скандират името на Петър Хубчев, който е рожденик. В началните минути на дуела голови положения липсваха. В 20-ата минута удар с глава на Сонко Судберг попадна право в ръцете на вратаря. Малко по-късно и Клод Гонсалвеш опита шут от далечна отдалеченост, само че и той не затрудни Ачинели.

В 23-ата минута Сонко Сундберг опитва мощен удар от към 25 метра. Опитът беше добър, само че ориентиран в обсега на вратаря. По-активните дейности на гостите в предни позиции се отплатиха с гол на Сон в 24-ата минута. Рик Джонатан беше открит в наказателното поле. Той овладя топката, завъртя се и подаде към свободния Сон, който пък с техничен удар по земя матира Ачинели.

Бързо Лудогорец стигна до втори гол след бърза контраофанзива, при която Текпетей подаде към набралия скорост Рик Джонатан. Бразилецът завоюва няколко метра с дрибъл, след което подаде зад тила на отбраната и изведе Руан. Нападателят пък преодоля вратаря и означи. След намесата на ВАР стана ясно, че Руан е бил в състояние на засада и попадението разумно беше анулирано.

В 63-ата минута Лудогорец направи огромна крачка към триумфа с втори гол в мача. Той бе дело на Руан, чийто безмилостен удар от воле от границата на наказатеното поле попадна тъкмо под горната греда и не остави шансове за интервенция на вратаря. В 84-ата минута влезлият от аварийна пейка Ивайло Чочев стреля от далечна отдалеченост, само че над вратата.

Източник: sportal.bg

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР