Лудогорец изпусна втора възможност да си осигури класиране за 1/16-финалите

...
Лудогорец изпусна втора възможност да си осигури класиране за 1/16-финалите
Коментари Харесай

Какви са вариантите пред "Лудогорец" за излизане от групите в Лига Европа

Лудогорец " изпусна втора опция да си обезпечи класиране за 1/16-финалите в Лига Европа. Българският първенец направи неверна стъпка в Разград, като отстъпи с 1:2 против " Истанбул Башакшехир ".

Още в предния кръг воденият от Димитър Димитров тим имаше опция да излезе от групата, само че тогава изпусна да победи " Брага " и мачът приключи 1:1. Така след двата несполучливо приключили домашен мача остава да се чака позитивна развръзка от гостуването на " Хофенхайм " на 7 декември.

" Изключително доста ме е гняв. Фортуна ни обърна тил. Имахме доста положения през второто полувреме. В Германия би трябвало по този начин да играем, че да вземем най-малко тъждество. Ще създадем всичко допустимо ", съобщи Димитров пред Българска национална телевизия.

End of the game. Victory for İstanbul Başakşehir with 2:1.#ludogorets#uelpic.twitter.com/1DGTUpnWJN
— PFC Ludogorets 1945 (@Ludogorets1945) November 23, 2017

Кръг преди края две неща към този момент се знаят сигурно - с успеха си с 3:1 против " Хофенхайм " " Брага " към този момент е сигурен участник в 1/16-финалите. Другото несъмнено е, че германците са отпаднали от конкуренцията.

А какви са опциите пред " Лудогорец "?

Победа против " Хофенхайм ": В този случай българският тим ще събере 11 точки и ще се класира за идната фаза. Евентуална победа в Германия е единственият вид, при който българският тим може да завоюва групата, само че за задачата " Брага " би трябвало да загуби в Истанбул или да приключи наедно. При тъждество в точките сред " Лудогорец " и " Брага " разградчани ще завършат на върха поради преимуществото си в директните дуели.

Равенство против " Хофенхайм ": В този случай " Лудогорец " ще събере девет точки и ще се класира за 1/16-финалите, без да има значение от резултата в другата среща.

Загуба от " Хофенхайм ": При сходен процес основно значение ще има резултатът от другия мач. Ако " Истанбул Башакшехир " победи класиралия се към този момент " Брага ", ще събере осем точки, с колкото е и " Лудогорец ", само че ще го измести поради превъзходството си в директните дуели. При тъждество или победа на португалците българският тим ще продължи в Лига Европа.

" Лудогорец " към момента остава в добра позиция за излизане от групата си. От всички вероятни резултати, единствено в един случай разградчани ще отпаднат и това е при загуба от " Хофенхайм " и победа на " Истанбул Башакшехир " против " Брага ".

Програма за последния кръг
7 декември, 20.00 часа

" Хофенхайм " - " Лудогорец "
" Истанбул Башакшехир " - " Брага "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР