Лудогорец е новият носител на Суперкупата на България, след като

...
Лудогорец е новият носител на Суперкупата на България, след като
Коментари Харесай

Опасенията на „Мъри“ се сбъднаха: Лудогорец триумфира със Суперкупата след дузпи

Лудогорец е новият притежател на Суперкупата на България, откакто стигна до победа с дузпи над Левски пред към 20 хиляди „ сини “ ентусиасти на националния стадион „ Васил Левски “.

Георги Миланов откри резултата в 42' със ужасно осъществяване от отдалеченост, матирайки Сержио Пад на вратата.

Кирил Десподов обаче осъществя бърз поврат за „ орлите “ в средата на втората част. Първо той засече центриране по земя в наказателното поле, а по-късно вкара от дузпа за нарушаването на Пламен Андреев.

Келиан ван дер Каап обаче шокира първенците в добавеното време, възстановявайки равенството след бъркотия при статично състояние.



При наказателните удари обаче по-здрави нерви демонстрираха „ разградчани “, тъй като от тях единствено Рик Джонатан пропусна, до момента в който Марин Петков и Асен Митков стреляха в ръкавиците на Пад. Изпълнението на Петков даже може да се квалифицира като извънредно, тъй като копна балонна топка в ъгъла на вратаря и даде опция на нидерландеца да се изправи от земята и да улови.

Така Лудогорец завоюва шестата си Суперкупа на България, а единствено ден по-рано Станимир Стоилов изрази опасенията си, че тимът му не е подготвен за нови дузпи с оглед кошмарната история на отбора му при наказателните удари.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР