Лозовите масиви в страната ни са над 600 000 декара,

...
Лозовите масиви в страната ни са над 600 000 декара,
Коментари Харесай

Румен Порожанов присъства на традиционно зарязване на лозята в Белоградец

Лозовите масиви в страната ни са над 600 000 декара, имаме 300 винарски мазета и изнасяме към 64 милиона литра вино годишно. Това съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов на обичайното зарязване на лозята във варненското село Белоградец. Българското вино участва на всички места по света, само че е нужна повече реклама, добави Порожанов.

Белоградец, Ветрино
 © Българска телеграфна агенция
Министърът на земеделието напомни, че Програмата за преструктуриране на лозаро-винарския бранш продължава с още 5 години, като ще бъдат отпускани по 26 милиона евро годишно до 2023 година.
Румен Порожанов - министър на земеделието, храните и горите: Само за предходната година 2017 са контрактувани 123 контракта по програмата за преструктуриране за близо 50 милиона лв..
12 са винените направления в страната ни. През март следва в Банско да бъдат обединени двата маршрута по реките Места и Струма. На срещата ще бъдат поканени хотелиери, ресторантьори и кметове.
Румен Порожанов - министър на земеделието, храните и горите: Те да могат, в това число и с щандове, да разпространяват това, което желаят да показват, като месни артикули, освен за месо, а и локални, местни артикули, а несъмнено и винените елексири, които всяка една маза прави в района.
Винените направления ще бъдат включени в азбучник, който ще оферират туристическите организации у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР