Лозарите и винарите от Поморийския край утвърждават доброто име на

...
Лозарите и винарите от Поморийския край утвърждават доброто име на
Коментари Харесай

Министър Лазаров: Лозарите и винарите от Поморийско утвърждават доброто име на родната продукция пред света

„ Лозарите и винарите от Поморийския край утвърждават положителното име на българската продукция пред Европа и света. Въпреки днешните спешни времена, те отстояват престижа на специалността със своя безрезервен труд. “

Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров при честването на празника Трифон Зарезан в Поморие .

Той взе участие в ритуалното зарязване на лозята дружно с регионалния шеф на Бургас Мария Нейкова, заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков, кметовете на Поморие Иван Алексиев, Малко Търново Илиян Янчев и Айтос Васил Едрев и ръководителят на Националната лозаро-винарска камара Йордан Чорбаджийски.  

Добрите резултати са налице, единствено когато централната, локалната власт и представителите на бизнеса работят дружно, акцентира министър Лазар Лазаров. Той означи, че Министерството на труда и обществената политика е благонадежден сътрудник на общините в провеждането на ефикасни политики на локално равнище.

„ Разчитам, че съдействието ни ще продължи, с цел да можем дружно да работим в посока по-добри условия за труд и по-висок стандарт на живот , сподели Лазаров.

Вицепремиерът даде заричане, че държавното управление ще продължава да поддържа българските лозари , аграрни производители и общините за възстановяване качеството на живот и развиването на стопанската система в обособените райони на България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР