„Лоялността е функция на най-скъпата стока – на доверието“.С тези

...
„Лоялността е функция на най-скъпата стока – на доверието“.С тези
Коментари Харесай

Енергийният министър: Говорих със Слави Трифонов, но е митология, че се спускат решения

„ Лоялността е функционалност на най-скъпата стока – на доверието “.

С тези думи енергийният министър Александър Николов стимулира решението си да подаде оставка пред

„ Аз в персонално качество не съм се явявал на избори, не съм търсил публично доверие. Съответно живеейки в парламентарна република с ясни правила, нямам право, откакто има политическо решение, да го престъпвам “, счита Николов.

Според него когато една толкоз огромна група от хора му е гласувала доверие, като „ ИТН “, е обикновено то да бъде съхранено и доизградено във времето.

„ Разбрах за изтеглянето на министрите по време на среща, която беше за съдействие сред Близкия изток, Африка и Европа на фона на енергийната рецесия “, разясни Николов. Той добави, че макар оставката, работата продължава.

„ Говорих със Слави Трифонов, само че част от митологията, че се спускат решения, що се отнася до енергетиката – имали сме ясни и къси диалози и те стартират и приключват с „ Направи това, което е потребно за хората “, сподели Николов за връзката му с водача на Има Такъв Народ.

„ Спекулациите, че се взимат едностранно решения, изключително в оперативното ръководство на един или различен бранш, са безпочвени “, безапелационен е енергийният министър в оставка.

Николов отхвърли да отговори непосредствено дали министър-председателят Кирил Петков е разговарял с него и му е предложил да остане на поста си. Въпреки това оценката на работата му за последните 6 месеца били позитивна. Според него доста коментатори в медиите са основали нереалистични упования към обединението и работата на обособените министерства.

Относно мненията в други медии, че Министерство на енергетиката е желало доставките на съветски газ да продължат, Николов сподели, че това няма по какъв начин да се случи откакто „ Газпром “ е обезсърчителен сътрудник.

„ Няма друга полезност над човешкия живот. Докато се води война, до момента в който сътрудникът ни е нестабилен и непредвидим, база за договаряния просто няма “, сподели Николов.

Той опроверга изказванията на Слави Трифонов, че от енергетиката са източени 4 милиарда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР