Ловците на чудовища от Лох Нес се присъединяват към най-голямото търсене от десетилетия на митичен звяр

...
Проучването на повърхностните води днес и утре е обявено за
Коментари Харесай

Проучването на повърхностните води днес и утре е обявено за най-голямото по рода си, откакто Бюрото за разследване на Лох Нес (LNIB) проучи района за признаци на легендарната Неси през 1972 г.

Геодезическо оборудване, което никога преди не е било използвано в езерото, ще бъде използвано, за да разкрие тайните на мистериозните води.

Изображение: Изглед към езерото Лох Нес от замъка Уркхарт. Снимка: Yui Mok/PA

Това ще включва дронове, които ще създават топлинни изображения на водата от въздуха с помощта на инфрачервени камери, тъй като се смята, че наблюдаването на топлина отгоре може да осигури решаващ компонент за идентифициране на всякакви странни аномалии.

Ще бъде използван и хидрофон за откриване на акустични сигнали под водата, за прослушване на обаждания, подобни на Неси, както и друга технология, която може да се окаже полезна при търсенето.

Как ще помогнат доброволците търсене

Съветът на Южен Ланаркшър глоби £90 000, след като работник претърпя „травматична ампутация“ от машина за раздробяване на пътища

Поканени са начинаещи ловци на чудовища за да се присъединят към мисията.

Доброволците ще бъдат помолени да следят за всякакви прекъсвания на водата или всякакви други необясними движения през уикенда.

Изображение: The Loch Ness Centre. Снимка: Muckle Media

Всяка сутрин Алън Маккена от LNE ще информира доброволците в центъра за какво да внимават и как да записват откритията. Следобед ще има и разбор за преглед на събитията от деня.

Г-н Маккена каза: „Надяваме се да вдъхновим ново поколение ентусиасти на Лох Нес и като се присъединим към този мащабен повърхностен часовник, ще имате реална възможност лично да допринесете за тази завладяваща мистерия, която плени толкова много хора от цял ​​свят."

Прочетете повече:
Чудовището от Лох Нес: Учените дразнят „правдоподобна теория"
Шотландските езера са по-дълбоки от някои от най-високите забележителности в света
Новата туристическа атракция на Лох Нес ще бъде отворена след реконструкция на стойност £1,5 милиона

Центърът на Лох Нес се намира в стария хотел Drumnadrochit, където казва се, че управителката Олди Макай съобщила, че е видяла „воден звяр“ в Лох Нес преди 90 години.

Историята предизвика глобално и дълготрайно очарование от намирането на неуловимото чудовище, пораждайки измами и стотици разкази на очевидци .

Многобройни теории бяха представени през годините, включително, че създанието може да е било плезиозавър, праисторическо морско влечуго, гигантска змиорка или дори плуващ цирков слон.

Пол Никсън, генерален мениджър на центъра в Лох Нес, каза: „Ние сме пазители на тази уникална история и освен че инвестираме в създаването на незабравимо изживяване за посетителите, ние се ангажираме да помогнем да продължим търсенето и да разкрием мистериите, които се крият отдолу водите на прочутото езеро.

„Уикендът дава възможност да претърсим водите по начин, който никога не е бил направен досега, и нямаме търпение да видим какво ще намерим.“

Изображение: Лох Нес е приблизително на същата дълбочина като моста Голдън Гейт в Сан Франциско. Снимка: VisitScotland

Не само, че езерото Лох Нес е може би най-известното езеро в страната, но е и второто по дълбочина в Шотландия – след езерото Лох Морар в планините – и навлиза на около 745 фута в най-дълбоката си точка.

Лох Нес е и най-голямото езеро в Шотландия по обем и съдържа повече прясна вода от всички езера в Англия и Уелс взети заедно.

Дълбочината му е почти същата като моста Голдън Гейт в Сан Франциско, кули, от които се намират на височина от 746 фута над водата.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР