Ловци на енергия. Хващат я в големите градове. Там, където

...
Ловци на енергия. Хващат я в големите градове. Там, където
Коментари Харесай

Зелена светлина: ​Ловци на енергия

Ловци на сила. Хващат я в огромните градове. Там, където постройките са прекомерно близо една до друга и въздушните течения мъчно си пробиват път край тях. Ясеен и Николас са основатели на портативна вятърна турбина.

Николас Орелана, основател на плана " Турбина 0-вятър ": Направихме разнообразни проби. Изпробвахме турбината при прохладно време, при крайбрежни здания.... на всевъзможни места. Пробвахме я даже в тунел, където беше много прохладно и тя съумя да генерира сила.
Идеята за портативната турбина се появила инцидентно. Първоначалната цел на двамата изобретатели била да подобрят марсохода, който улавя ветрове, идващи единствено от една посока. Ясен и Никола не основали нов галактически апарат, само че пък съумели да изобретят устройство, което може да прихваща ветрове от разнообразни направления.

Ясеен Нурани, план " Турбина 0-вятър ": Да, по този начин е. За тази турбина няма смисли от кое място духа вятърът. Тя го улавя от всички направления - отвесно, изпод, от горната страна, в профил или по диагонал.
Малко, леко и елементарно за монтиране. Устройството е с диаметър 25 сантиметра. Перфектно решение за презастроените градове.

Турбината има няколко отвора и преходи, през които минава въздухът. Това основава налягане в разнообразни елементи на кострукцията и тя стартира да се върти в една посока.
С усъвършенстването на портативната турбина провокациите пред двамата изобретатели не завършват. Напротив. Решението им за вятъра ги води на ново равнище. Тяхната нова цел е да уловят силата на вълните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР