Ловно-рибарското дружество Варненски сокол навърши 130 години. То е основано

...
Ловно-рибарското дружество Варненски сокол навърши 130 години. То е основано
Коментари Харесай

Ловно дружество Варненски сокол навърши 130 години

Ловно-рибарското сдружение " Варненски сокол " навърши 130 години. То е учредено в първите години след Освобождението от видни представители на интелигенцията във Варна и не е прекъсвало активността си до през днешния ден. Дружеството е измежду дребното организации в страната, които отглеждат и разселват десетки муфлони и елени.

Варна

През годините във " Варненски сокол " членуват търговци, бизнесмени, кметове. И през днешния ден членовете на сдружението остават правилни на традициите - да възпитават младите да пазят природата и дивеча.
Кольо Панотов, ръководител на Ловно - рибарско сдружение " Варненски сокол " Основната функционалност на българския ловджия е да комуникира компактно с природата, да поставя най-много старания и грижи за увеличение популацията на дивеча в същата природа.
Варненското сдружение се гордее, че в никакъв случай не е имало ранени ловци. Дружинката им пък в село Приселци отглежда и разселва едри бозайници.
Валери Джамбазов, ръководител на ловната дружинка в село Приселци: Започнали сме от два елена, сега имаме 10, имаме от елени дребни, които се усилват всяка година с по шест – седем млади, прирастът е доста добър. Миналата година разселихме 87 муфлона, в този момент ще разселим и елените.
В сдружението членуват над 2000 ловци и рибари. Във " Варненски сокол " не липсват и представителки на нежния пол. 30 дами ловуват наедно с мъжете.
Денка Георгиева, ловджия от дружинка село Тополи: На птичи лов кардинално не излизам, излизала съм само на водоплаващ дивеч, това за мен е най-хубавия дивеч. Стига да разреши сезонът – да е хубава зима, да има сняг, да е прелестно – там дебненето на дивеча е едно от главните неща.Трябва да имаш и хубаво куче.
По мотив годишнината на сдружението бяха проведени надпревари по ловна пукотевица и състезателен лов на риба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР