Ловеч. Подписаха споразумение за разбирателство и сътрудничество между Община Ловеч

...
Ловеч. Подписаха споразумение за разбирателство и сътрудничество между Община Ловеч
Коментари Харесай

Подписаха споразумение за разбирателство и сътрудничество между Община Ловеч и ВВВУ „Георги Бенковски“ Долна Митрополия, съобщиха от Община Ловеч

Ловеч. Подписаха съглашение за съгласие и съдействие сред Община Ловеч и ВВВУ „ Георги Бенковски “ Долна Митрополия, оповестиха от Община Ловеч . Споразумение за съгласие и съдействие сред Община Ловеч и Висше Военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ Долна Митрополия бе подписано на 26 април 2022 година в Ловеч. Подписи поставиха кметът Корнелия Маринова и бригаден военачалник Юлиян Радойски, шеф и ректор на ВВВУ. Документът показва взаимното единодушие за съдействие посредством начинания от общ интерес.
В работната среща участваха още генерал-майор Красимир Кънев, който е народен боен представител в Съюзното командване по интервенциите на НАТО в Монс, Белгия, а сега e в Ловеч.
На първо време да бъде необятно разгласена просветителната стратегия на ВВВУ " Георги Бенковски ", което с изключение на курсанти образова и студенти за придобиване на степен “бакалавър ” и “магистър ”. Открива се опция и за учениците в междинните учебни заведения в Ловеч.
„ Готови сме да обявим банкет за паралелки от 8 клас. Учениците ще получават бонус от една точка при кандидатстване за висше поради добитата компетентност. При нас идват да учат освен за военни, даже студентите са повече от курсантите. Ще се разширяваме в образованието на цивилни жители “, заяви бригаден военачалник Юлиян Радойски.
„ Ние сме подготвени да отворим вратите на нашите учебни заведения за повече информация за вашите съвременни специалности, които имат бъдеще. Ще създадем среща с шефове на учебни заведения, както и други начинания “, сподели Корнелия Маринова.
„ Нашата концепция е посредством тези нови специалности да се подхранват ловешките учебни заведения с деца, както и да се приготвят фрагменти за висшето обучение “, сподели генерал-майор Красимир Кънев, който е родом от Ловеч и има хрумвания за града.
Бригаден военачалник Юлиян Радойски връчи на кмета Корнелия Маринова почетния знак на ВВВУ " Георги Бенковски " в символ на съпричастност към развиването на авиационното обучение. Подари също книгата „ Вашите криле “ на Асен Йорданов, който е конструирал първия български аероплан през 1914 година

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР