Ловджия бе лишен от правоспособност, след като бе спипан да

...
Ловджия бе лишен от правоспособност, след като бе спипан да
Коментари Харесай

Труп в багажник шокира в Пловдив

Ловджия бе лишен от дееспособност, откакто бе хванат да бракониерства край Пловдив. В края на предходната година ръководен от него автомобил бил спрян за инспекция в ранните часове на денонощието, написа trafficnews.bg.

Докато правили пътен надзор в Перущица, органите на реда се натъкнали на управлявания от него автомобил „ Ауди А4”. Освен лидера, в него имало и двама пасажери.

По време на инспекция служителите на реда разкрили в багажника убита женска сърна, която била увита в чувал. До животното бил оставен и куфар, в който се съхранявала ловна пушка.
Тримата били арестувани в районното, където дали пояснения. Те разказали, че видели животното на пътя. Тогава водачът спрял автомобила и го прострелял.

Пушката била на водача, открила инспекцията. Той обаче по този начин и не показал разрешителното си за лов. По случая била формирана кореспонденция в Районна прокуратура Пловдив.

Впоследствие материалите били изпратени в Регионалната ревизия по горите, в чиято подготвеност било да глоби нарушителя.

На мъжа му бил формиран акт за това, че е превозвал дивеч, без да има документално позволение за лов.

Според законовите разпореждания, всеки, които взима, придвижва, транспортира или укрива жив, ранен или погубен дивеч, без да има позволение, се санкционира с санкция от 200 до 1 000 лева

Впоследствие било издадено и наказателно разпореждане, като размерът на глобата бил 400 лева Освен това, той бил лишен от правото да ловува за период от три години.

Мъжът обаче обжалвал глобата в Пловдивския областен съд. Пред магистратите той изтъкнал, че в него липсвала информация къде се намира нарушаването. Поради това помолил то да бъде анулирано или пък да бъде понижен размерът на глобата.

Различно било мнението на представителя на Регионалната ревизия по горите.

Според ответника наказателното разпореждане било вярно и законосъобразно, фактическата конюнктура била изяснена, а виновността на мъжа – изрично потвърдена. Размерът на глобата съответствал на тежестта на нарушаването.

В съда били разпитани като очевидци и двамата униформени, съставили акта. Пред магистратите единият от двамата пасажери разказал напълно друга история от тази, която показал на униформените.

Той декларирал, че, до момента в който пътували, видял животното, което към този момент било убито и увито в найлон. То лежало настрана от пътя, от страната на банкета.

Водачът спрял колата и го качил в багажника. Рязката смяна във версиите обяснил с извършен напън от страна на униформените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР