Ловът на вещици в Салем от 1692 г. е едно

...
Ловът на вещици в Салем от 1692 г. е едно
Коментари Харесай

Един от най-големите страхове на европейците през XVI в. - върколаците

Ловът на вещици в Салем от 1692 година е едно от най-известните гонения на хора, обвързвано със свръхестествени сили и вълшебства.

Във видеото горе вижте няколко вещици, снимани на камера, за които хората настояват, че са същински

Повече от 100 години по-рано в Европа се е случвало нещо не доста по-различно.

Вижте показанията, обрекли на гибел една магьосница в Салем

Основните жертви на гоненията обаче са не хора, упрекнати във вещерство, а в ликантропия (превръщането на човек във вълк).

Първият прочут случай на наказан „ вампир “ е от 1521 година

Според историята нахлуване на вълк в Полини, Франция, довежда до ареста на Мишел Вердюн, Пиер Буржо и Филбер Монто. Тримата мъже са държани в плен и измъчвани до момента в който не си признали, че са върколаци.

Буржо обяснил, че сключил договорка с трима мъже в черно, които му дали обещание да пазят овцете му в подмяна на това той да се откаже от вярата си в Бог. Според описа му мъжете му дали крем, който му разрешавал да се трансформира във вълк и да пази земите си.

Останалите задържани също употребявали от крема, само че с изключение на, че пазели добитъка и земята си, вилнеели в близост и убивали животни и дребни деца. Малко след признанията обвинените са наказани на гибел и са екзекутирани.

Как се предпазвали англичаните от зомбита в Средновековието

След този случай стартират да се появяват от ден на ден истории и самопризнания за ликантропия, като в по-голямата част от тях превръщането става посредством някакъв тип мас и договорка с тъмни сили.

Друг прочут случай е този на Жак Руле

Смята се, че през 1598 година е употребявал различен вампир да го трансформира, след което го е умъртвил и е почнал да обикаля по къщите и да яде деца. Той получава смъртна присъда за дейностите си, само че по-късно е приет за неуравновесен и е изпратен в лудница, откъдето е освободен две години по-късно.

На германеца Петер Щубе не му се разминава

Мъжът си признава, че е направил договорка с дявола, от която е получил колан за преръщане във вампир и под новата си форма е изял незнаен брой хора.

Имали ли са нацистите база на Луната и още...

Това му носи жестока обществена екзекуция през 1589 година, на която е одран жив, след което крайниците му са счупени, обезглавен е и най-сетне е изгорял на клада.

В Естония през 1651 година 31 мъже и дами са изправени пред съд за ликантропия

Процесът против 18-годишният Ханс съумява да се открои от поредицата от 18 каузи на 18 мъже и 13 дами. Младежът си признава, че е вампир и е вилнял в продължение на две години из Естония. По разказите му мъж в черно го е ухапал и го е трансформирал, като самият той е усетил огромна смяна освен във физиката си, само че и във вродените си инстикти.

Историята на унгарския сериен палач "вампир "

Въпреки че няма нито едно доказателство, че момчето е умъртвило някого, то е наказано на гибел и екзекутирано на същото място, на което „ сатанистката магия “ го е трансформирала в свръхестествено създание.

Психични болести или ниско равнище на просветеност

са едни от главните догатки през днешния ден за това, за какво хората са си признавали за неща, които не са направили. Каквато и да е била повода обаче, християнското европейско общество по това време не е можело да одобри тази необикновена форма на езичество и вълшебства.

Хората от ден на ден имат вяра в духове и свръхестествени неща

Мнозина през днешния ден считат, че в действителност Църквата през XVI в. не е вярвала във върколаците, а просто се е противопоставяла на бързо разпространяващите се секти и нехристиянски практики.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР