Лотарията за Зелена карта започва на 3 октомври. Програмата DV-2019

...
Лотарията за Зелена карта започва на 3 октомври. Програмата DV-2019
Коментари Харесай

Лотарията за Зелена карта започва на 3 октомври


Лотарията за Зелена карта стартира на 3 октомври. Програмата DV-2019 ще се организира напълно по електронен път на dvlottery.state.gov

Електронните формуляри за регистрация се подават от 12 ч. на обед, източно общоприетоо лятно часово време, на 3 октомври до 12 ч. на обед, източно общоприетоо време, на 7 ноември. Кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV на адрес dvlottery.state.gov през интервала за регистрация. Не се одобряват поръчки за присъединяване, изпратени по пощата.

Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр за присъединяване в програмата. Участниците ще получат формален номер за удостоверение на регистрацията си. Изключително значимо е да запазят този номер до 30 септември 2019 година

Единствено посредством него участниците ще могат да ревизират дали са изтеглени в програмата DV-2019. Всички участници, в това число тези, които не са определени, ще могат да ревизират статуса на поръчката си за присъединяване посредством функционалността Entrant Status Check на уеб страницата на програмата dvlottery.state.gov след 1 май 2018 година

Изтеглените участници, които отговорят на напътствията, предоставени им на страницата за инспекция Entrant Status Check, ще получат информация за плануваното изявление за имигрантска виза също посредством Entrant Status Check. Данните за DV-2019 ще бъдат налични посредством Entrant Status Check най-малко до 30 септември 2019 година Съобщения до тези, които са изтеглени, НЯМА да бъдат изпращани по електронна или елементарна поща.

Всеки адресат на писмо или имейл, в който се твърди, че е спечелил от програмата (лотарията за зелена карта) или му се дава обещание зелена карта, може да е сигурен, че известието е подвеждащо и лъжливо. Освен това не се прави заплащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията за зелена карта. Единственото належащо заплащане е самата такса за виза, която се заплаща в Посолството на Съединени американски щати.

Законът позволява единствено един електронен формуляр за всеки участник по време на интервала за регистрация. Кандидати, които са изпратили повече от един формуляр, ще бъдат дисквалифицирани. Възможно е обаче брачен партньор и брачна половинка да подадат по един обособен формуляр, като включат в него своя сватбен сътрудник, в случай че и двамата дават отговор на условията.

Инструкциите за
лотарията за зелена карта са оповестени на британски и на български в уеб страницата на Посолството bg.usembassy.gov. Ако имате спомагателни въпроси, откакто прочетете инструкциите, можете да ни изпратите имейл на адрес [email protected].

offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР