Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха за БТА

...
Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха за БТА
Коментари Харесай

ПСС съветват днес да избягваме планините

Лоши са изискванията за туризъм в планините, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Планинската избавителна работа (ПСС). Температурите са сред 1 и 12 градуса с сдържан вятър. В най-високите елементи на планините има и преминаваща мъгла. От оборудванията работят кабинковият въжен превоз „ Ястребец “ на Боровец и първа и втора въжени линии на Пампорово. Това съобщи Българска телеграфна агенция.

От ПСС поучават туристите да останат в по-ниските елементи на планините, тъй като в следобедните часове се чака утежняване на времето.

Планинските спасители са оказали помощ на човек с навехнат гален в Стара планина. Акцията по превозването му е завършила сполучливо в 02:00 часа.

Над планините облачността ще е променлива. Главно над Източна Стара планина и Странджа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици, демонстрира прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Температурите сензитивно ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 15°, само че 2000 метра – към 8°.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР