Лоши новини за Киев след поредицата размяна на реплики между

...
Лоши новини за Киев след поредицата размяна на реплики между
Коментари Харесай

Заради каса водка? Италия отказа военна подкрепа на Киев: Няма да дадем оръжия! (Подробности)

Лоши вести за Киев след поредицата замяна на реплики сред Владимир Путин и Джо Байдън. Вчера американският президент изрази поддръжка от името на всички страни в НАТО за Украйна, а през днешния ден европейските му съдружници безусловно се надпреварват, с цел да отрекат тези негови думи.

Премиерът на Италия Джорджа Мелони съобщи, че няма да съобщи военни самолети на Украйна, с цел да ги поддържа във войната им с Русия. Вместо това предлага да окаже поддръжка със системата за противовъздушна защита. България е другата страна, която още преди изявленията на Байдън, даде знак, че не желае да изпраща оръжия на Украйна. Оказа се обаче, че Франция, Германия и други европейски страни също не са очаровани от концепцията да предадат въоръжаването си за потребностите на украинската войска.

След диалози с президента на Украйна Мелони съобщи, че снабдяването на Украйна с изтребители " не е тематика, която е била поставяна на масата за договаряния ". Крайнодесният министър председател на Италия беше на посещаване в Украйна, където разиска с президента на страната войната с Русия и продължаващите военни дейности.
Италианският министър председател, въпреки всичко съобщи, че Рим обмисля да даде на Киев спомагателни системи за противовъздушна защита. Италия към този момент изпраща SAMP/T-MAMBA системи в взаимна самодейност с Франция.

Визитата на Мелони не мина без несъгласия, поради дейностите на основния съдружник на ръководещата коалиция — Силвио Берлускони. Бившият министър председател на Италия предходната седмица се похвали с дългогодишното си другарство с Путин, като показа, че президентът на Русия му е пратил нова каса водка като подарък по персонален мотив.

Тогава Зеленски се пошегува, че ще изпрати цели две каси водка " Берлускони ", в случай че това е всичко, което е належащо, с цел да си обезпечи другарството на някогашния политически водач.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР