Лошата стойка на тялото е силно разпространен проблем при много

...
Лошата стойка на тялото е силно разпространен проблем при много
Коментари Харесай

Едно упражнение, с което бързо да подобрите стойката си

Лошата стойка на тялото е мощно публикуван проблем при доста млади дами и с изключение на, че не наподобява по никакъв начин красиво, с времето положението може съществено да се утежни.

Оказва се, че всички тези забележки, които майките ни и учителите ни правеха в детските години, по отношение на метода, по който стоим на чина и пишем домашните си вкъщи, в действителност имат значение.

Ако работите на бюро, това сигурно важи за вас и сега, само че в допълнение към обездвижването и прекарването на доста време в седнало състояние идват наднорменото тегло и даже прекомерният стрес.

Мускулите на гърба по принцип са малко по-слаби, а с времето отслабват още повече. Можем ли тогава да се преборим с казуса?

Ключът се крие в това елементарно упражнение, което можем да вършим и у дома. Редовното му осъществяване ще изправи гръбнака и стойката, и походката ни, ще се усъвършенства доста.

 5af508758ba75f28ceeb940b593958c4

Легнете на пода по стомах с лице, гледащо към пода. Бавно изправете глава и започнете да повдигате горната част на тялото си, както е показано на картинката. Повдигнете се до степен, в която се чувствате комфортно и не се пренатоварвайте, в случай че изпълнявате упражнението неотдавна. Придържайте ръцете си от двете страни на тялото с длани, опрени в бедрата.

Упражнението задейства мускулите както на гърба, по този начин и на краката. Десет минути дневно по 10 повторения са задоволителни първоначално. С течение на времето добавяйте още повторения, като продължавате да го изпълнявате всеки ден. Скоро ще забележите, че мускулите в гърба ви освен са укрепнали, само че към този момент и походката ви, и стойката ви, са се подобрили доста.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР