Лос Анджелис. Пистолетът, с който е бил убит известния американски

...
Лос Анджелис. Пистолетът, с който е бил убит известния американски
Коментари Харесай

Reuters: Продадоха за над шест милиона долара пистолета, с който е убит Били Хлапето

Лос Анджелис. Пистолетът, с който е бил погубен известния американски бандит Били Хлапето, беше продаден за над шест милиона $ на търг в Лос Анджелис в петък, повече от два пъти по-скъпо от предстоящото, предава Reuters .

Аукционната къща „ Бонамс “ разгласи, че револверът „ Колт “, с който шерифът Пат Гарет е умъртвил Били Хлапето през 1881 година, е платен по телефона от човек, който желае да остане неизвестен.

От „ Бонамс “ разказват револвера като „ най -значимото богатство от ранната история на Дивия Запад “ и обявиха, че цената от 6,03 милиона $ е международен връх за огнестрелно оръжие. Предварително предстоящата цена е била два до три милиона $.

Били Хлапето е бил търсен в Аризона и Ню Мексико, откакто умъртви осем души. След месеци гонене Гарет го намира в едно ранчо във Форт Съмнър, Ню Мексико, и го убива на 14 юли 1881 година Тогава Били Хлапето е била единствено на 21 години.

Пистолетът идва от сбирката на двойка от Тексас, Джим и Тереза Ърл, които събират огнестрелно оръжие и други артефакти от Дивия Запад от към 50 години. Джим Ърл умря през 2019 година

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР