Лорънс Краус от щатския университет на Аризона заявил в социалните

...
Лорънс Краус от щатския университет на Аризона заявил в социалните
Коментари Харесай

Учени засекли сигнал от гравитационни вълни

Лорънс Краус от щатския университет на Аризона декларирал в обществените мрежи, че е намерено несъмнено доказателство за съществуването на гравитационните талази и е засечен сигнал от тях.

Гравитационните талази бяха открити! Те съществуват, написа Краус в Туитър.

Откритието е резултат от дългогодишни проучвания на интернационалната обсерватория LIGO, които са употребявали детектори в Ханфорд, Вашингтон, Ливингстън и Луизиана.

Слуховете за откритите гравитационни талази към момента не са доказани публично, защото научният екип е към момента на стадий, в който ги учи и разказва.

 Айнщайн

Нужно е също да се откри сигурно, че сигналът идва от гравитационните талази, а не от галактически прахуляк, какъвто бе откриван до момента и неправилно считан за сигнал на гравитацията.

Ако откритието на американските астрофизици се удостовери, ще се разбере с детайлности тъкмо какво се е случило след Големия гърмеж.

Специалистите се надяват и първичните гравитационни талази да им оказват помощ да открият връзката сред квантовата механика и относителността.

За първичните гравитационни талази приказва още Алберт Айнщайн в последната част от теорията си за относителността. От 1916 година до през днешния ден съществуваха единствено косвени доказателства за съществуването на тези талази.

 Космоческо тяло

В теорията на относителността Айнщайн разказва връзката сред време и пространство. Ученът споделя да мислим за временно-пространствения континуум като за парче плат, който се прегъва и изкривява, когато в него се сложи различен обект.

Това означа, че когато във временно-пространствения континуум има една огромна маса, се трансформира освен пространството, само че и времето.

В Космоса най-масивните тела са черните дупки. Масата им е толкоз огромна, че всяко нещо, което ги приближи, даже и светлина, попада в тях и в никакъв случай не може да ги напусне.

Именно тяхната голяма маса провокира огромни изкривявания в пространство-времето и тези изкривявания се предават като гравитационни талази.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР