Лондонското летище Хийтроу отбеляза най-натоварения си февруари по отношение на

...
Лондонското летище Хийтроу отбеляза най-натоварения си февруари по отношение на
Коментари Харесай

Хийтроу регистрира най-големия си брой пътници за февруари

Лондонското летище " Хийтроу " означи най-натоварения си февруари във връзка с броя на пасажерите, преминаващи през него, защото търсенето на въздушни пътувания надвиши равнищата отпреди пандемията, заяви ДПА.

Аерогарата заяви, че 5,8 милиона души са минали през нейните терминали през предишния месец. Това е най-много за февруари, даже без да се взима поради спомагателния ден поради високосната година.

Летището записва 5,2 милиона пасажери през същия месец на 2023 година и 5,5 милиона през февруари 2019 година.

Повече от 2 милиона пасажери са пътували през " Хийтроу " по време на междусрочната учебна почивка през февруари.

Главният изпълнителен шеф на " Хийтроу " Томас Уолдбай съобщи, че неуспехът на Министерството на финансите да вкара още веднъж безмитното извършване на покупки за туристи, които купуват артикули в Обединеното кралство, е " пропусната опция ".

" Беше отлично да посрещнем толкоз доста пасажери за първия празничен пик на 2024 година, поставяйки нов връх на " Хийтроу ", добави той и предизвести: " Въпреки че обслужваме повече пасажери, посетителите на Обединеното кралство харчат по-малко след премахването на безмитното извършване на покупки, което оказва въздействие върху бизнеса в цялата страна ".

" В пролетната актуализация на английския бюджет беше пропусната опция да се даде на целия туристически бранш и на търговията на дребно поддръжката, от която се нуждаят ", сподели още Уолдбай.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР