Лондонският застрахователен институт Lloyd's води разговори с ООН за осигуряване

...
Лондонският застрахователен институт Lloyd's води разговори с ООН за осигуряване
Коментари Харесай

Lloyd`s е готов да осигури застраховки за украинските доставки на зърно

Лондонският осигурителен институт Lloyd's води диалози с Организация на обединените нации за обезпечаване на застрахователно покритие за украинските доставки на зърно, в случай че бъде реализирано ново съглашение за черноморския кулоар.

Това съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Джон Нийл, представен от Reuters.

Турция, член на НАТО, се пробва да убеди Русия да се върне към така наречен черноморска самодейност за зърно с посредничеството на Организация на обединените нации, откакто Москва се отдръпна през юли, поставяйки завършек на година на предпазен експорт от украинските пристанища в изискванията на война, напомня организацията.

" В положение ли сме да продължим да предоставяме застраховки при положение, че коридорът бъде възобновен? Отговорът на този въпрос е " да ", съобщи изрично Нийл.

" Водим дейни диалози с Организация на обединените нации по какъв начин това би могло да се случи ", добави той, като изясни, че тези диалози включват опцията покритието да бъде структурирано по друг метод от преди.

Осигуряването на застраховки е от решаващо значение за пратките, напускащи Украйна, отбелязва Reuters.

По думите на Нийл, загубите на пазара на Lloyd's, без презастраховането, от спора в Украйна се правят оценка на 1,6 милиарда паунда (2 милиарда долара).

Застрахователят Beazley е покрил корабите в зърнения кулоар, както и в обособения филантропичен канал, който Украйна сътвори през последните седмици, с цел да даде опция на заседналите кораби да изоставен, съобщи изпълнителният шеф на компанията Ейдриън Кокс.

" Ние сме на този пазар, с цел да осигурим застраховката, нужна, с цел да могат тези кораби да стартират да се движат ", добави той.

През януари Lloyd's изиска от своите членове да дефинират евентуалната експозиция на така наречен реалистични сюжети за бедствия, свързани с евентуален спор в Тайван, в застрахователни класове, в това число морски, авиационен и политически риск.

Сега Нийл съобщи, че Lloyd's е приключила изследването.

" Директните ползи във връзка с Тайван са по-малко от 1%. Това не е страна, в която бихме били дейни в даването на застраховки. Усложненията са свързани с веригата за доставки. ", добави той.

Кокс от Beazley съобщи, че застрахователят е възнамерявал сюжети за спор в Тайван, само че добави, че е " удовлетворен " от експозицията си там.

На този декор Aercap, най-големият лизингодател на самолети в света, се съгласи да уреди осигурителен иск по отношение на отхвърли на Русия да върне 17 самолета, отдадени на лизинг на самолетна компания " Аерофлот ", в спор за 400 западни самолета, блокирани след нашествието в Украйна.

Сделката, която е явен компромис в икономическата война сред Москва и Запада, наподобява ще понижи сметката на застрахователите, които водят правосъдни каузи за това кой би трябвало да заплати загубите в размер на до 10 милиарда $.

Lloyd's записва облага преди налози за първото полугодие в размер на 3,9 милиарда паунда (4,9 милиарда долара) по отношение на загуба от 1,8 милиарда паунда през първата половина на 2022 година, подкрепена частично от по-високите премийни ставки.

Beazley регистрира рекордна междинна облага преди налози от 366 млн. $, подкрепена от бизнеса с недвижими парцели в Съединени американски щати и европейския кибернетичен бизнес. Акциите на компанията обаче спаднаха с 5%, защото резултатите й не дадоха отговор на упованията на анализаторите, добавя Reuters.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР