Лондонската полиция е провела мащабна операция срещу криминални лица, използвали

...
Лондонската полиция е провела мащабна операция срещу криминални лица, използвали
Коментари Харесай

Над 400 арестувани след мащабна полицейска акция в Лондон

Лондонската полиция е провела огромна интервенция против престъпни лица, употребявали приложението за криптирани известия " Енкрочат ", като с помощта на напъните на проверяващите са били хванати стотици нарушители, в това число и знакови фигури от незаконния свят, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция. 

Полицията съобщи, че от началото на интервенцията с кодовото име " Итърнъл " през март 2020 година до момента 426 души са били наказани на отнемане от независимост. Присъдите им възлизат на общо  3722 години затвор.

Британската национална работа за битка с престъпността е провела още една интервенция против нарушители, употребявали " Енкрочат ", под кодовото наименование " Венетик ". В резултат на следствените дейности по идентифициране на престъпни лица, откриване на убийства и секване на търговията с опиати, над 1200 души към този момент са в пандиза.

Пол Брогдън, началник на отдела по профилирани закононарушения към лондонската полиция, съобщи, че това е " най-значимата интервенция " против фигури от проведената престъпност в историята на лондонската полиция.

" Енкрочат " беше загадка операционна система, налична посредством специфични телефони, които костваха по 1500 паунда. Всички данни на устройствата можеха да бъдат изтрити, ако попаднат в ръцете на управляващите.

" Тези нарушители използваха така наречен от нас " твърди и сигурни " средства за връзка. Става въпрос за нещо като обществена медийна платформа, до която престъпните лица мислеха, че нямаме достъп ", изясни Брогдън.

След като през юни 2020 година се разбра, че " Енкрочат " е бил злепоставен от силите на реда, платформата стартира да изпраща известия към потребителите да се отърват от телефоните си. Малко по-късно " Енкрочат " беше закрит. 

По думите на Брогдън в хода на следствието са били разкрити и  много от " незаконните лордове " в лондонския престъпен свят. 

В хода на интервенция " Итърнъл " са били задържани 924 души, като против 784 от тях са били повдигнати обвинявания, а 426 към този момент са наказани. Освен това са били конфискувани три тона опиати и 49 броя огнестрелни оръжия. 

Трийсет и девет годишният Ники Аслан, който заема високо място в йерархията на една от лондонските банди, получи 23 години отнемане от независимост, откакто бе приет за отговорен в организирането на вноса на 20 кг хероин. 

В рамките на интервенцията " Венетик " са били задържани 3100 обвинени, а повдигнатите обвинявания са 1867.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР