Лондонската фондова борса LSE води преговори за покупка на вторият

...
Лондонската фондова борса LSE води преговори за покупка на вторият
Коментари Харесай

LSE води преговори за покупка на един от световните доставчици на финансови услуги


Лондонската фондова борса LSE води договаряния за покупка на вторият по величина международен снабдител на финансова информация - Refinitiv Holdings Ltd., акционери в който са капиталови фондове отпред с Blackstone, а също по този начин и Thomson Reuters.

Борсата счита, че с помощта на придобиването на мрежата от търговски и осведомителни терминали, принадлежащи на Refinitive ще може да усили опциите си за доставка на данни, да диверсифицира спектъра на търгувани активи, да разшири достъпа до целевата публика.

В резултат обсъжданата договорка с Refinitive може да бъде оценена на към 27 милиарда $, дружно с задълженията, се споделя в известие на LSE.

За заплащане на активите, по данни на Financial Times, борсата ще пусне нови акции за към 14,5 милиарда $.

Акционерите на Refinitiv ще получат в разширяващият се бизнес на LSE към 37 % акции и малко под 30 % от гласовете, оповестява LSE. Настоящият ръководител на съвета на шефовете на Лондонската борса, съгласно упованията ще резервира своите позиции.

Refinitiv има втората по величина (след Bloomberg) мрежа от 40 хиляди терминала Eikon, които обезпечават доставката на борсова информация и дават достъп до търговете, като към нея принадлежи и осведомителната система World Check за инспекция на контрагентите.

Фактически борсата вследствие на договорката ще промени профила на своята активност, ставайки освен оператор на борсова търговия, само че и осведомителна компания. LSE от дълго време търси опция за разширение на бизнеса. През 2017 година борсата не можа да купи немската Deutsche Borse и придобиването в този момент на Refinitive ще й даде надзор над една от главните международни тържища за търговия с валута и ще я направи главен съперник на организация Bloomberg.

През предходната година LSE усили приходите от облага от продажба на информация с 9 %, като освен това приходите й от борсови интервенции са нараствали със доста по-ниски темпове.

Капитализацията на LSE е малко под 25 милиарда $.

Консорциум отпред с Blackstone при започване на 2018 година закупи от Thomson Reuters да 20 милиарда $ бизнес в областта на финансовата информация, получавайки в основаната за ръководство на този бизнес компанията Refinitiv 55% от акциите.

Дългът на Refinitiv по данни на Financial Times надвишават 12 милиарда $. Приходите на компанията са от порядъка на 6,3 милиарда $ на година.

Reuters News съгласно изискванията на съглашението получава 325 млн. $ на година за даване на вести за клиентите на Refinitiv, където Thomson Reuters както и преди има 45 % от акциите.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР