Лондон. Великобритания посочи по име и повдигна обвинение на трети

...
Лондон. Великобритания посочи по име и повдигна обвинение на трети
Коментари Харесай

Sky News: Великобритания обвини трети руски разузнавач за отравянето на Сергей Скрипал

Лондон. Англия уточни по име и повдигна обвиняване на трети съветски офицер от военното разузнаване поради отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в Солсбъри, което се чака да изостри в допълнение връзките с Русия, предава Sky News .

Полицията заяви, че Денис Сергеев, който е употребявал псевдонима Сергей Федотов, се търси по отношение на опита за ликвидиране на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия с новичок през март 2018 година, дружно с други двама обвинени.

Скотланд Ярд счита, че всички те са чиновници на ГРУ, съветската военна разследваща организация, и че са работили дружно и в други страни по разнообразни интервенции.

Това е първият път, когато полицията съобщи, че разполага с доказателства, че мъжете са част от съветската шпионска организация. Тогавашният министър председател Тереза Мей към този момент упрекна ГРУ.

" Тримата са работили като дребен екип с оглед изплзването на новичок за ликвидиране на хора в тази страна ", сподели заместител -помощник -комисар Дийн Хейдън.

„ Мога да потвърдя, че тук те са работили като звено, обвързвано с ГРУ “, сподели той на брифинг за пресата.

Полицията съобщи, че прокуратурата е стигнала до заключението, че има задоволително доказателства, които да разрешат покачване на обвинявания против Сергеев.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР