Лондон остава най-добрият град в света за обучение, според международната

...
Лондон остава най-добрият град в света за обучение, според международната
Коментари Харесай

Лондон: най-добрият град за обучение

Лондон остава най-хубавият град в света за образование, съгласно интернационалната ранглиста на центровете за висше обучение, която го слага пред противници като Токио, Бостън и Берлин.

Столицата на Англия резервира първото място за трета поредна година, макар ниските оценки за досегаемост, с помощта на наличието на водещи международни институции като Imperial College и King's College London, и високите оценки за отвореността си към задгранични студенти и благоприятни условия за кариера.

Мюнхен е втори, а Токио и Сеул са на трето място пред Берлин, Мелбърн, Цюрих и Сидни. Париж, Монреал и Бостън заеха деветото място.

Класацията е създадена от мрежата за разбор на образованието и връзка сред университетите, бизнеса и студентите QS Quacquarelli Symonds. 

За задачата са интервюирани 85 000 сегашни и бъдещи студенти от целия свят.

Обхванати са градове с население минимум 250 000 души и два или повече университета, сложени в международната университетска ранглиста на QS.

Настоящите студенти, които учат в Лондон, оцениха английската столица доста високо в рубрика " изключителни културни, стопански и просветителни благоприятни условия ", макар че градът беше класиран едвам на 15-о място, след Окланд и Монреал, спрямо желанията на бъдещите студенти.

Бен Соутер, шеф на изследователската активност на QS, съобщи за " Гардиън ": " С два от 10-те най-хубави университета в света, ситуирани в града, Лондон остава водещ учебен център в света. "  Но все пак добави:

" Увеличаването на случаите на Covid-19 и продължителните резултати от Брекзит могат да подкопаят привилегированото състояние на Лондон. "

Още три града от Обединеното кралство – Единбург, Глазгоу и Манчестър, влязоха в топ 30 на класацията. Най-високо класираният американски център пък е Бостън, с помощта на близостта на Масачузетския софтуерен институт и Харвард.

Но американските градове страдат от високия си стандарт, като Лос Анджелис, Ню Йорк и Сан Франциско са най-лошите като цяло въз основа на разноските за живот, таксите за образование и показателя " Биг Мак "  на Economist, който употребява локалната цена на хамбургера като критерии за ежедневните разноски.

QS също по този начин отбелязва, че американските градове " страдат от систематичен спад "  в рейтингите им за желаност, който включва индикатори като замърсяване, престъпност, сигурност и корупция, както и изследване измежду учащи.

Монтерей в Мексико и Алмати в Казахстан са оценени като минимум мечтаните места за образование. България не е включена в класацията. Целия списък на градовете и техните оценки може да видите тук. 

 
Пандемията дефинира кой е най-хубавият град за живеене

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР