Лондон. Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън се противопостави на

...
Лондон. Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън се противопостави на
Коментари Харесай

The Times: Борис Джонсън се противопоставя на призивите за съкращаване на срока на самоизолацията

Лондон. Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън се опълчи на апелите на учени, здравни експерти и депутати от личната му партия, които настояха той да се опита да противодейства на рецесията с личния състав в Националната здравна работа (NHS), като редуцира интервала на самоизолация поради ковид на пет дни, написа английският вестник The Times .

Ръководителите на здравните служби предизвестиха, че отсъствията на личния състав, породени от условието за изолираност за седем дни след позитивен тест, рискуват да причинят по-голям проблем от броя на пациентите с COVID-19, признати в лечебни заведения.

Учени, здравни експерти, както и депутати от Консервативната партия приканиха държавното управление в Лондон да копира модела Съединени американски щати, които редуцираха интервала на самоизолация на пет дни. Миналата седмица държавното управление на Джонсън го понижи от 10 на седем дни, напомня изданието.

Смята се, че до 800 000 души са в изолираност, което предизвиква необятно публикувани разстройства в публичните услуги от събирането на кофите за отпадък до железопътните услуги и бизнеса като цяло в страната.

В понеделник американският Център за надзор и предварителна защита на болесттите реши да понижат на половина интервала на самоизолация за безсимптомни американци, които имат позитивен тест за COVID-19, от 10 на пет дни.

Джонсън обаче не е податлив да редуцира още повече интервала на изолираност, преди да има повече доказателства за въздействието на прекосяването от 10 на седем дни.

Клоуи Смит, държавен министър за хората с увреждания, разяснява: „ Разбирам този мотив, правя оценка, че да вземем за пример Америка гледа на това сега. Едва неотдавна съкратихме интервала на самоизолация от 10 на седем дни. Направихме това по лекарски съвет. Искаме да забележим какво се случва. Нямаме настоящи проекти за нова смяна “.

Броят на хората, които са изолираност, пораства, с различен дневен връх от 117 093 случая в Англия през вчерашния ден. Уелс записва 12 378 нови инфекции, добавяйки новия дневен връх в Обединеното кралство от 129 471 души, макар че Шотландия и Северна Ирландия към момента не са съобщили своите числа.

Има опасения, че учебните заведения ще се сблъскат с безредно начало на годината идната седмица, в случай че процентът на заразяване продължи да пораства.

Пол Хънтър, професор по медицина в Университета на Източна Англия, сподели, че интервалът на изолираност във Англия ще би трябвало да бъде понижен в допълнение. Той сподели, че COVID-19 ще стане „ на процедура просто още една причина за елементарната простуда “. „ Ще би трябвало да оставим хората, които са положителни, да продължат естествения си живот, както биха създали с всяка друга простуда ”.

„ Мисля, че целият въпрос за това какъв брой дълго ще можем да позволим на хората да се самоизолират, в случай че са позитивни, ще би трябвало да бъде разискван относително скоро, тъй като мисля, че това е болест, която няма да изчезне “, добави професорът.

Сър Джон Бел, професор по медицина в Оксфордския университет, на собствен ред съобщи, че ще поддържа петдневната изолираност при изискване, че хората дадат нов негативен тест. Бързите проби бяха „ по-добър метод да се мери дали да разрешаваме на хората да се върнат в общността “, в сравнение с случайните интервали на изолираност, уверен е Бел.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР