Лондон. Делегация на Народното събрание (НС) проведе работна среща с

...
Лондон. Делегация на Народното събрание (НС) проведе работна среща с
Коментари Харесай

Делегация на НС се срещна с председателя на Комисията по разузнаване и сигурност в британския парламент

Лондон. Делегация на Народното събрание (НС) организира работна среща с ръководителя на Комисията по разузнаване и сигурност в Народното събрание на Англия Доминик Грийв. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание . В българската делегация вземат участие ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов, ръководителят на Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства Димитър Лазаров и народните представители Филип Попов и Мустафа Карадайъ, които са членове на двете комисии. Посещението в Лондон е по покана на посланика на Англия в България Н. Пр. Ема Хопкинс.
По време на работната среща Доминик Грийв показа акценти и положителни практики от работата на Комисията по разузнаване и сигурност. Обсъждана беше и законовата рамка на действие на комисията в английския парламент. Депутатите от българска страна споделиха своите визии по редица настоящи тематики, свързани със бранш „ Сигурност “ и контрола на СРС.
Българската делегация продължава своето посещаване в Лондон с редица срещи, в това число в Министерството на вътрешните работи и Националната организация за битка с престъпността. По време на диалозите ще бъдат обсъждани процедурите за контрол и парламентарен надзор на потреблението на СРС.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР