ЛОНДОН (AP) — Великобритания и нейните бивши партньори в Европейския

...
ЛОНДОН (AP) — Великобритания и нейните бивши партньори в Европейския
Коментари Харесай

Обединеното кралство и ЕС се споразумяха да си сътрудничат за справяне с нелегалната имиграция, докато отношенията след Брекзит се стоплят още повече

ЛОНДОН (AP) — Англия и нейните някогашни сътрудници в Европейския съюз реализираха съглашение за повече съдействие за справяне с незаконната миграция, в последният знак за топене на връзките сред двете страни след Брекзит.

Британското държавно управление сподели в изказване в петък, че граничните организации на Обединеното кралство и Frontex, организацията за гранична и брегова защита на Европейски Съюз, ще имат достъп взаимно разузнаване за обезпечаване на границите и справяне с проведената имиграционна престъпност. Ще има също взаимно образование, разполагане на личен състав от едната страна на другата и съдействие в региона на научните проучвания и развиването на нови технологии.

Споразумението, което ще бъде подписано по-късно в Лондон, не включва никакво двустранно съглашение за връщане, което значи, че нито една от страните няма да бъде задължена да приема търсещи леговище лица според съглашения за шерване на тежестта, контрактувани сред 27-те страни членки на Европейски Съюз.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР