ЛОНДОН (AP) — Британският премиер Риши Сунак беше изправен пред

...
ЛОНДОН (AP) — Британският премиер Риши Сунак беше изправен пред
Коментари Харесай

Лидерът на Обединеното кралство Сунак беше критикуван за забележка относно пола, докато майката на убита тийнейджърка присъства на парламента

ЛОНДОН (AP) — Британският министър председател Риши Сунак беше изправен пред рецензии в сряда, откакто се опита да се подиграе с позицията на водача на Лейбъристката партия по отношение на определението за жена, по-малко от две минути откакто депутатите научиха, че майката на погубен трансджендър младеж е в Народното събрание.

В отговор на въпрос на Кийр Стармър, Сунак изброи поредност от въпроси, които съгласно него демонстрират, че водачът на Лейбъристката партия прави завои, завършвайки с шут за позицията му по отношение на „ дефинирането на жена, макар че почтено казано, това беше единствено 99% от противоположния завой “.

Забележката му имаше за цел да сложи в неловко състояние Стармър, който консерваторите на Сунак упрекнаха в съмнение по въпроса за самоидентификацията и които се нахвърлиха върху коментара му предходната година, че „ 99,9% от дамите нямат пенис. ”

Стармър, който посрещна майката на Бриана Гей, Естер Гей, беше очевидно гневен в отговор. Той сподели, че мненията са неуместни и Сунак по-късно призна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР