Лом. Подкрепяме Визия за България“. Изоставащите региони, като Лом, имат

...
Лом. Подкрепяме Визия за България“. Изоставащите региони, като Лом, имат
Коментари Харесай

БСП: Жителите на Лом изразиха подкрепата си за Визия за България и поискаха визия за Северозапада

Лом. „ Подкрепяме „ Визия за България “. Изоставащите райони, като Лом, имат потребност от незабавна помощ “. Това споделиха жителите на Лом по време на среща с депутати от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, оповестиха от пресцентъра на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Те подчертаха, че приходите в района са най-ниски освен в България, само че и в Европа. По думите им безработицата в региона също е една от най-високите в страната, като тя визира главно младежите. Не на последно място, те показаха и ширещата се битова престъпност, поради която хората в района не могат да живеят умерено. „ Всичко това, както изоставащата стопанска система и неналичието на работни места, доведоха до обезлюдяване на района. Имаме потребност и от Визия за Северозападна България, с цел да спасим региона “, приканиха ломчани. Те желаеха общините да не се финансират на база на партийната принадлежност на кмета, а на база на потребностите на живеещите във всяка от тях.
„ Положението в страната дотам е влошено, че би трябвало всички дружно да помислим- каква България желаеме и да проведем сериозен диалог. Това е задачата на „ Визия за България “, съобщи депутатът от ПГ на левицата Таско Ерменков. По думите му животът на хората не зависи от фасадата, от витрината единствено, а от това -как страната се грижи за своите жители, с какви приходи живеят хората, имат ли сигурност, можем ли да задържим младите у нас. Той акцентира, че точно Северозападна България, като най-беден район в Европа, е образец за протичащото се у нас и разрухата, която царува. „ Затова взехме решение да предложим тематики за диалог и да намерим консенсусни решения, с които дружно да определим каква желаеме да бъде страната ни “, сподели още той. По думите му става въпрос не за стратегия за един мандат, а за дълготрайна визия, която, без значение кой е на власт, да се извършва.
„ Сектор Сигурност има потребност от съществени промени. Това, че българите не се усещат сигурни и спокойни, демонстрира, че от дълго време е пристигнало време за това “, разяснява националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Тодор Байчев. По думите му самият факт, че в бюджета са планувани повече средства за мигранти демонстрира, че отваряме врата за тях. „ Няма по какъв начин да се съгласим на свободна миграция, който когато желае да пристигна тук и да го осигуряваме, преди да сме обезпечили личните си жители “, съобщи социалистът. По думите му, по въпроса би трябвало да се изиска мнението и на българските жители.
Водачът на листата на левицата в района Атанас Костадинов съобщи, че Българска социалистическа партия е провела стотици срещи в цялата страна и те не престават. „ Искаме мнението на всеки, който не е склонен със настоящето положение- по какъв начин да продължим оттук насетне “, съобщи социалистът и акцентира, че има рецесия във действието на страната, което разрешава и разрастването на паралелната страна. „ Искаме да върнем страната там, където й е мястото – главен поръчител за живота на хората “, безапелационен бе той. По думите му ръководещите нямат предпочитание да осъществят нужните промени, което е видно и от бюджета, който оферират за идната година..
В полемиката взеха присъединяване регионалният ръководител на БСП-Монтана Пламен Младенов и ръководителя на Общинския съвет на партията Красимира Цветанова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР