Локомотив (Сф) да бъде изваден от първенството на Втора лига,

...
Локомотив (Сф) да бъде изваден от първенството на Втора лига,
Коментари Харесай

"Локо" да бъде изваден от първенството

" Локомотив " (Сф) да бъде изваден от шампионата на Втора лига, прикани шефът на " Хебър " Иван Папазов след дуела сред двата отбора от XVII кръг в събота. Мачът в столичния кв. " Надежда " приключи зрелищно 3:3 след изравнителен гол на отбора от Пазарджик в предпоследната минута на постоянното време, а спонтанната наслада на гостите докара до скандални подиуми с престъпен темперамент.

Ядосани от прочувственото преживяване на ръководителите на " Хебър ", почитатели на " Локо " нахлуха непосредствено във ВИП-ложата на централната естрада и започнаха грозна разпра. Вследствие на дивашкото държание на " червено-черните " ентусиасти, комбинирано с липса на съответна защита на стадиона, тежко пострадаха няколко души от управлението на пазарджиклии, измежду които и братът на клубния президент, който е със подозрения за строшен нос.

" Случи се това, което не се е случвало и в Б окръжна група. Не знам по каква линия този тим съществува и се намира в Б група и е кандидат за А група - възмути се Папазов. - Ние ще заведем дело и ще желаеме този тим да бъде изваден от групата. Влязоха с качулки във випа и стана боят - с боксове, с железни прътове. Това го няма на никое място. Да те бият като страшилище... Тоя тим би трябвало да бъде закрит. "

Вчера от полицията оповестиха, че има четирима задържани след ексцесиите на ст. " Локомотив ":

" След подаден заявителски материал във Второ Районно ръководство при Столична дирекция на вътрешните работи са подхванати процесуално-следствени дейности и по случая е формирано досъдебно произвеждане. До момента са арестувани трима мъже, един от тях е член на Управителния съвет (УС) на " Локомотив " (София), а след това още един почитател. Продължават оперативно-издирвателните дейности за определяне и на останалите участници в случая. "

Според Българска национална телевизия задържаните са петима. Макар че името на задържания член на УС на " Локо " (Сф) не се оповестява, това е изп. шеф на клуба Бойчо Величков. Арестуван е и синът му. Именно Величков беше посочен от шефа на " Хебър " като основен подбудител на експанзията.

" Бойчо Величков предизвика всичко - съобщи Иван Папазов. - А основният провинен за цялата работа е на Бойчо Величков синът му. Иван Василев (б. р. - притежателят на " Локомотив " ) е почтен човек, само че тия около него - Бойчо Величков, тоя селяндур със сина му.. Той направи целия пердах. Той извика почитателите. Ние си даваме парите да ни бият хората ли? Този тим би трябвало да бъде изхвърлен. "

Непосредствено след мача самият Величков изрази страдание за изстъпленията.

" Доста противен миг. Наистина имало е юмручен конфликт, за който скърбя - съобщи клубната легенда на " червено-черните ". - Папазов ме упрекна, че аз съм сценаристът на тази обстановка. Разбирам го, че е обиден - разбрах, че брат му е ударен. Аз се пробвах да предотвратя обстановката. Каквато и да е глобата, ние ще я приемем. Неприятно е, че по този начин се случи. За страдание не успяхме да го предотвратим. Нормално е гостите да се израдват при гол. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР