Локомотив Пловдив спечели с 4:1 гостуването си на Ботев Враца

...
Локомотив Пловдив спечели с 4:1 гостуването си на Ботев Враца
Коментари Харесай

"Локомотив" мина през Враца за пръв път от 1989 г. насам, загря за реванша в Лига Европа

" Локомотив " Пловдив завоюва с 4:1 гостуването си на " Ботев " Враца от третия кръг на родния футболен шампионат. " Железничарите " имаха числено преимущество от 57', когато Илия Миланов от състава на домакините получи червен картон.

Гостите започнаха по-добре и още в 9' откриха резултата. Центриране от Георги Илиев от корнер беше изчистено неприятно с глава от Мирослав Будинов, топката попадна в Бирсент Карагарен, който вкара за 1:0.

" Локомотив " продължи да работи по-добре и в 38' завърналият се през този сезон в състава на " черно-белите " Георги Илиев удвои със мощен изстрел от към 25 м.

" Ботев " върна интригата в 58' с първото си по-добро състояние. Мирослав Будинов се пребори за една висока топка и с глава подаде към Валери Домовчийски, който с прекрасен удар от въздуха преодоля Мартин Луков.

Две минути по-късно домакините останаха с човек по-малко на терена. Илия Миланов получи втори жълт, респективно червен картон, след остро влизане в краката на Георги Илиев при опит на халфа на гостите да шутира към вратата от отдалеченост. От последвалия фаул от 18 м капитанът Димитър Илиев стреля рисково, само че Красимир Костов избави.

С човек повече гостите направляваха играта и в 78' стигнаха до трети гол, с който взеха решение всичко. Момчил Цветанов центрира по тревата от ляво и Димитър Илиев от десетина метра засече в мрежата.

Минута преди края Карагарен оформи крайното 4:1 с добавка от близко, откакто Костов съумя единствено да избие рисков диагонален удар по тревата на Анте Аралица след пробив от ляво.

Така " Локомотив " реализира първи триумф във Враца за състезание от април 1989 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР