Локомотив (Пловдив) прави един от най-силните си сезони в последните

...
Локомотив (Пловдив) прави един от най-силните си сезони в последните
Коментари Харесай

Чудото "Локомотив" и проблемите пред ЦСКА: кой как се справя в Първа лига

Локомотив " (Пловдив) прави един от най-силните си сезони в последните години, като излезе на второто място. Но какво се крие зад това?

След изиграването на половината мачове от първата фаза на сезона в Първа лига черно-белите са най-резултатният тим и не престават победната си серия. Поглед в дълбочина през данните на Международния център за спортни проучвания (CIES Football Observatory) дава мотиви за размисъл.

В нито един от индикаторите " Локомотив " не е в тройката. Отборът даже е в дъното по акуратност на подаванията, а по владеене на топката и брой подавания пред полето на противника е в средата. С отличната си успеваемост в офанзива обаче черно-белите натрупаха резултатни победи и са на четири точки зад първенеца " Лудогорец ".

На другия полюс е ЦСКА. Червените имат най-вече точни удари приблизително на мач (5.7, с колкото е и " Лудогорец " ), само че мъчно съумяват да вкарат. Те рядко позволяват точни удари във вратата си, само че пък висок % от тях стават голове.

Сходен е и казусът пред " Ботев " (Враца), който има положителни индикатори, само че е в дъното на класирането. Данните разкриват и забележимата наклонност със стегнатата игра на " Левски " под управлението на Петър Хубчев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР