Локомотив Пловдив победи Словачко с 1:0 в първи двубой от

...
Локомотив Пловдив победи Словачко с 1:0 в първи двубой от
Коментари Харесай

Локомотив Пловдив взе аванс срещу Словачко в предпоследната минута

Локомотив Пловдив победи Словачко с 1:0 в първи дуел от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, изигран на стадиона в парк " Лаута ". Единственото попадение в мача означи Петър Витанов в 89-та минута, когато уцели топката от воле току пред наказателното поле. Веднага след гола Лукаш Садилек пропусна страховит късмет за Словачко, като не уцели топката.

Като цяло срещата бе равностойна. Преди попадението двата тима сътвориха по една добра голова опция. През първата част Даниел Холцер бе спрян от Илко Пиргов, откакто излезе на чиста голова опция. Локомотив отговори през втората част, когато удар на Мартин Минчев след хубава офанзива мина настрана от вратата.

Срещата стартира без съществени състояние пред двете порти. Локомотив извърши няколко статични положения, само че без да извлече особена изгода от тях. Двата отбора започнаха внимателен метод и не желаеха да се разкриват през цялото време.

След четвърт час игра гостите от Чехия доближиха до първа заплаха след мощно мятане на тъч в наказателното поле. Защитник на Локомотив игра с глава и Илко Пиргов трябваше да се намесва. Впоследствие различен защитник на " черно-белите " почисти топката в ново странично мятане.

Българският тим сътвори хубава офанзива в 23-та минута. Димитър Илиев се освободи елегантно от двама футболисти на съперника и подаде на Лукас Салинас. Той напредна и направи двойно подаване с Умарбаев, преди да стреля едва по земята. Кълбото бе уловено без проблеми от стража на Словачко.

Мачът продължи да бъде равносилен. Димитър Илиев бе покрай това да засече рисково центриране отляво след половин час игра. Пасът към него обаче се оказа прекомерно мощен и той съумя единствено да отклони топката, която излезе в навън.

В 35-та минута Словачко доближи до чиста голова опция. Даниел Холцер бе изведен очи в очи с Илко Пиргов, само че опитният пазач на Локомотив бързо съкрати ъгъла пред нападателя и съумя да избие неговия удар с тялото си. Пловдивчани дадоха отговор с лек удар с глава на Георги Минчев, който бе открит от Петър Витанов в наказателното поле.

Словачко още веднъж обстрелва вратата на Локомотив в 40-та минута. Ян Калабишка нанесе мощен удар от придвижване диагонално, който, за благополучие на Пиргов, мина настрана от лявата му греда.

Георги Минчев пропусна най-чистата опция за домакините в 52-та минута. Димитър Илиев откри с пета Конър Руан. Той напредна по лявото крило и пусна пас в кулоар към Минчев. Ударът му обаче мина настрана от вратата на Словачко.

Конър Руан стреля рисково от дребен ъгъл в 65-та минута. Димитър Илиев подаде към Лукас Салинас, който на собствен ред откри Руан през краката на гостуващ защитник. Руад бе затворен и реши да стреля, само че вратарят на Словачко мазета в ъглов удар.

В 75-та минута феновете на терена станаха очевидци на куриозна преживелица, откакто основният арбитър Карим Абед се контузи и се наложи да бъде сменен от четвъртия рефер - Ерик Вателие също от Франция.

Петър Витанов означи попадение в 89-та минута и даде преднина на Локомотив. Той откри топката от воле пред наказателното поле, откакто се възползва от неприятно изчистване на защитник на Словачко.

В продълженията на мача Лукаш Садилек не уцели топката, останал самичък против Пиргов в наказателното поле. За наслада на домакините, Садилек не бе съсредоточен и се размина с изравнителен гол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР