Локомотив (Пловдив) победи Левски с 1:0 в мач от 25-ия

...
Локомотив (Пловдив) победи Левски с 1:0 в мач от 25-ия
Коментари Харесай

Локо Пд победи Левски, сините без нито един точен удар

Локомотив (Пловдив) победи Левски с 1:0 в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. Кристиян Илич вкара единствения гол в мача при започване на второто полувреме.

" Сините " по този начин и не насочиха прецизен удар във вратата на своя противник в границите на дуела. Столичани като цяло не затрудниха по никакъв метод защитата на " смърфовете " и закономерно изгубиха във втори следващ мач. Дълбоко в добавеното време Насиру Мохамед можеше да донесе точка на своя тим, само че от близко с глава не откри очертанията на вратата.

Пловдивчани остават на второ място с 52 точки. Левски е девети с 28 точки, а в неделя се изправя против ЦСКА.

Двубоят стартира с по-активни дейности на домакините. В 3-ата минута Бирсент Карагарен проби отдясно и центрира остро към Момчил Цветанов, само че той не съумя да засече във вратата.

Малко по-късно " сините " сами се вкараха в пакост. Тома Даске сбърка за следващ път в следващ мач. Френският бранител затрудни оптимално Звонимир Микулич с връщането си обратно. Вратарят в последния миг съумя да избие топката пред голлинията.

В 15-ата минута Георги Минчев надскочи Живко Атанасов след центриране в наказателното поле, само че стреля над вратата.

Две минути по-късно пристигна и първият прецизен удар във вратата на Левски. Дейвид Малембана насочи сулен шут от директен свободен удар от към 25 метра, само че не затрудни стража на столичани. В 27-ата минута Лукас Масоеро също насочи неакуратен удар към вратата на гостите.

След половин час голова опция се откри и пред Митко Илиев. Парвиз Умарбаев проби през центъра и чукна към капитана отдясно на наказателното поле. Илиев насочи удар към десния горен ъгъл, само че прат топката над вратата.

Десет минути по-късно шут на Петър Витанов мина над вратата. В края на полувремето Карагарен се озова на стрелкова позиция в наказателното поле след извеждащ пас на Витанов. Националът стреля в близкия ъгъл, само че Микулич избави.

Втората част стартира идентично на първата. Кристиян Илич получи в наказателното поле и насочи удар, който вратарят на Левски отрази.

В 49-ата минута Локомотив поведе. Топката стигна до Карагарен отдясно. Фланговият нападател пусна страховит пас по земя за Илич на далечната греда. Халфът бе пропуснат от Даске и на празна врата нямаше по какъв начин да сбърка - 1:0.

В 61-ата минута със страховит пропуск се отличи Митко Илиев. Цветанов получи отляво, напредна и с паралелно подаване откри нападателя. Капитанът на " смърфовете " от няколко метра обаче не съумя да насочи във вратата.

Живко Миланов пусна в игра Билал Бари и Мартин Петков в опит да промени развоя на срещата. В 68-ата минута мароканският нападател получи отляво, оправи се със бранител и насочи шут от далечна отдалеченост, който след рикошет мина над вратата.

В 80-ата минута " смърфовете " пропуснаха нова добра опция за попадение. Кристиан Гомис лиши отпката от Мартин Райнов в центъра и откри Умарбаев. Таджикистанският халф пусна към Митко Илиев в наказателното поле, който направи финт на Галчев, след което върна към Умарбаев. Той насочи удар, който мина около гредата.

В добавеното време Гомис от дребен ъгъл опита да изненада Микулич, само че стражът се оправи и избави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР