Локомотив Пд надви Левски с минималното 1:0 у дома в

...
Локомотив Пд надви Левски с минималното 1:0 у дома в
Коментари Харесай

Локо Пд излъга Левски и влезе в шестицата за сметка на Славия

Локомотив Пд надделя Левски с минималното 1:0 вкъщи в дуел от последния 30-и кръг на постоянния сезон в Първа лига. Пред погледа на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и екзалтирани почитатели на " смърфовете " и " сините ", възпитаниците на Александър Томаш стигнаха до трите точки, които им осигуриха и място в топ 6 на класирането.


Първото полувреме не предложи кой-знае какъв брой вълнуващи моменти пред двете порти. Двата тима си размениха по един удар, като Уелтън стреля за гостите, а Бабакар Дион опита да затрудни капитана на столичани Пламен Андреев, само че ударът му бе в обсега на младия пазач. В 17-та минута срещата бе прекратена за седем минути поради проблем със фен на трибуните, който след това бе откаран с кола за спешна помощ в болница. След подновяването на играта Левски имаше добър късмет да открие резултата в края на полувремето, когато Уелтън се откъсна от Георги Каракашев, само че вратарят на " черно-белите " Динко Хоркаш се намеси уверено.

След паузата гостите вкараха топката в мрежата на Хоркаш посредством Роналдо, само че основният арбитър Драгомир Драганов вярно анулира попадението след интервенция на ВАР поради засада. Скоро по-късно Локомотив поведе в резултата след премерено осъществяване на Джовани отвън наказателното поле. Играчите на Елин Топузаков натиснаха в търсене на изравнителен гол и на няколко пъти единствено положителните прояви на Хоркаш избавиха вратата на пловдивчани, като стражът отхвърли влезлия от пейката Илиян Стефанов и Рикардиньо. В последна сметка, домакините удържаха нежната си преднина и по този начин откриха място в топ 6 на подреждането.

Отборът е с тъкмо 50 точки, на една пред седмия Славия, който ще играе във втората четворка. Левски пропусна да се приближи до третия ЦСКА 1948, като е на пет пункта от " алените ". Двата тима се изправят един против различен в Бистрица тази неделя в първия кръг на плейофите. Локомотив гостува на първенеца и водач в класирането Лудогорец, а в третия мач от шестицата ЦСКА приема Черно море. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР