Локализиран и ограничен е пожарът над Велинград, съобщиха от местния

...
Локализиран и ограничен е пожарът над Велинград, съобщиха от местния
Коментари Харесай

Ограничиха пожара до Велинград. Доброволци помагат

Локализиран и стеснен е пожарът над Велинград, оповестиха от локалния Кризисен щаб. С помощта на тежка верижна техника са направени просеки и прокопани необятни траншеи, посредством които пожарът е мощно лимитиран.

На място са три пожарни автомобила, всички налични цистерни  и друга техника. В зоната на пожара са чиновници на РСПБСН-Велинград и на горските стопанства, както и доброволци от офроуд клуба.  

За началник на интервенциите със заповед на кмета на община Велинград доктор Костадин Коев е  определен гл. инсп. Методи Ушев- шеф на РСПБСН-Велинград. Засега спешната обстановка е овладяна. Няма бедстващи хора и нанесени материални вреди, наранена е горска територия.

По данни на ОДМВР – Пазарджик пламъците са тръгнали над кв. Анезица, само че не заплашват домовете на хората там.

Пожарът, южно от Велинград, е обхванал обща повърхност към 1000 дка, от които към 300 дка иглолистна гора и 700 дка сухи треви и шубраци. На територията на общината е оповестено отчасти бедствено състояние. Цялата Районна работа на пожарната във Велинград е на мястото на пожара, а към тях са се включили и още 30 огнеборци от цялата област, чиновници на двете горски стопанства от Велинград също оказват помощ, участват и доброволци. Изпратени са водоноски, а просека за прекъсване на пожара е прокопана в сектора. Действията на пожарникарите се следят персонално от шефа им комисар Ангел Ангелов.

Пожарогасителните дейности не престават.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР