Лодето е малко селце с едва 1400 жители в пронция

...
Лодето е малко селце с едва 1400 жители в пронция
Коментари Харесай

Как колоездач стана доставчик на храна и лекарства за цяло село в Ломбардия

Лодето е малко селце с едвам 1400 поданици в пронция Бреша в сърцето на Ломбардия. Като един от най-засегнатите райони от ковид COVID-19 хората в него стоят изолирани в домовете си и нямат право да излизат. За възрастните поданици на Лодето обстановката е още по-трудна, тъй като в селцето няма супермаркет или аптека.

Как тогава в изискванията на изолираност и наложителна карантина могат да се набират артикули от първа нужда?

В този миг на напред във времето излиза професионалният колоездач Давиде Мартинели, който е един от 1400-те поданици на Лодето. Състезателят на " Астана " от няколко дни се е трансформирал в снабдител на храна и медикаменти за възрастните хора от селцето.

" Ние нямаме право да упражняваме сега, само че държавното управление и полицията позволяват да се придвижваш с колело до магазините за артикули. Съчетах двете неща, включвай се в самодейност на моя братовчед и негови другари, които предложиха да бъдем в помощ на възрастните ", споделя Мартинели.

26-годишният колоездач прибавя, че съблюдава целесъобразната отдалеченост и употребява защитни средства.

" Разстоянието сред Лодето и най-близкото градче със супермаркет и аптека Ровато е към 10 километра. За професионален играч не е никакъв проблем да го измине, да напазарува и да се върне назад. Вчера да вземем за пример вървях три пъти. За мен това не е нещо особено, по този начин се усещам потребен, ще не преставам до момента в който е нужно ", споделя още италианецът.
От началото на пандемията от ковид в Европа бяха анулирани над 250>колоездачни надпревари, измежду които и Обиколката на Италия. dnevnik.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР