Lockheed Martin спечели предварителен договор, възлизащ на до 22.7 млрд.

...
Lockheed Martin спечели предварителен договор, възлизащ на до 22.7 млрд.
Коментари Харесай

Пентагонът поръча 255 супер изтребителя F-35 за САЩ и съюзниците му

Lockheed Martin завоюва прелиминарен контракт, възлизащ на до 22.7 милиарда $, с цел да построи партида от 255 изтребителя F-35 за американската войска и нейните съдружници, оповестиха от Министерството на защитата на Съединени американски щати, представени от Reuters.

Сделката ще разреши на Lockheed незабавно да получи 6 милиарда $ финансиране, с цел да бъдат предотвратени огромни забавяния в производството на новите бойни самолети.

Компанията чака, че поръчката на съставни елементи в по-големи количества ще помогне цената на базовата версия на F-35 да падне под 80 млн. $ до 2020 година

 Защо Пентагонът не е удовлетворен от F-35?
Защо Пентагонът не е удовлетворен от F-35?

Доклад откри редица проблеми в изтребителите, за които Съединени американски щати би трябвало да заплати 406,5 милиарда $

Lockheed създава и построява 3 модела на новите бойни самолети за американската войска и още 10 страни, сключили контракти за покупка на самолетите: Англия, Австралия, Италия, Турция, Норвегия, Холандия, Израел, Япония, Южна Корея и Белгия.

Междинните условия по договорката би трябвало да бъдат конкретизирани до пролетта на идната година, заяви основният закупчик на оръжия на Пентагона Елън Лорд. " Това е образован метод за данъкоплатците, военните и за промишлеността ", обявиха от Lockheed, който е основният оръжеен снабдител на Пентагона.

Съюзниците на Съединени американски щати ще купят 149 бройки от супермодерния изтребител през тригодишния интервал. Вашингтон ще купи останалите 106 бойни самолета, като доставките ще стартират през 2020 година

 Съединени американски щати може да изгуби 1/3 от новите си супер изтребители F-35
Съединени американски щати може да изгуби 1/3 от новите си супер изтребители F-35

Поддръжката на бойните самолети е непостижима за бюджета на армията

Правителството на Съединени американски щати ще продължи да купува изтребители в едногодишни контракти, само че и ще поръчва съставни елементи за самолети в бъдеще, възползвайки се и от икономиите от мащаба, разрешени в границите на многогодишния контракт.

Общата стойност на 3-годишната договорка, включваща Съединени американски щати и съдружниците му, е над 37 милиарда $ и включва рекордните 440 самолета.

Пентагонът договаря за обособен контракт с Pratt & Whitney за мотори на новите изтребители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР