Лобист за създаването на съвместните българо-американски военни съоръжения по споразумението

...
Лобист за създаването на съвместните българо-американски военни съоръжения по споразумението
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Как лобист за американските бази у нас пое ВМЗ-Сопот?

Лобист за основаването на взаимните българо-американски военни уреди по съглашението от 2006 година е новият началник на ВМЗ-Сопот. Днес вицепремиерката и министър на стопанската система Корнелия Нинова оповести решението си да уволни досегашното управление на мегазавода за муниции и на негово място да подбере собствен екип, отпред с Иван Иванов. Само преди броени дни бесепарят бе освободен от поста губернатор на Софийска област, като в претекстовете си пред премиера Кирил Петков бе изтъкнал персонални аргументи.

Фигурата на Иванов обаче надалеч не е инцидентна. Той е заемал управителни позиции съвсем през цялата си кариера, като полковникът от запаса е най-добре прочут като зам.-министър на защитата по времето на Ангел Найденов, когато министър председател бе Пламен Орешарски.

Преди това обаче работи не за кое да е Неправителствени организации, а в Асоциацията на приключилите Колежа по защита в Съединени американски щати дружно, в една стая, с Аню Ангелов, който пък бе първият боен министър на ГЕРБ в далечния към този момент мандат номер 1 на Бойко Борисов.

АЗКОН, както е абревиатурата на асоциацията у нас, организира най-мащабната акция по ограмотяване на политическите лица, военнослужещите и обществеността през 2005 и 2006 година

Семинари, лекции и стратегии с разбори и тактики от изгодите у нас да се изградят взаимни военни бази на основни позиции предшестваха окончателната ратификация на съглашението за основаването им преди 16 година

Днес националистите-русофили от " Възраждане " са тези, които постоянно повдигат тематиката за разтрогването му от Народното събрание с претекстове, че там достъп на българи нямало и че нашите закони не се ползвали, за сметка на щатските.

Самият Иванов е изявен натовец и неслучайно бе селекциониран таман от Найденов за негов заместител в обединението БСП-ДПС.

Новината за назначението му от Нинова през днешния ден във ВМЗ-Сопот обаче идва на фона на разкрития от последните седмици, че началникът на кабинета й Калоян Методиев е този, който се разпорежда директно с износа и контрола по експорта на оръжия у нас.



Бившият, досегашен основен секретар на икономическото ведомство Йордан Татарски в прав текст разгласи, че Методиев се разпорежда със покупко-продажбите за муниции, които в последна сметка отивали в Украйна, макар безапелационните позиции на Нинова, че България не е пратила и няма да прати нито един патрон към Киев за защита от Русия. В същото време сходни тези, че в действителност Министерство на външните работи посредством Кинтекс и ДКК стои зад покупко-продажби за експорт показва систематично и някогашният началник на мегадружеството с принципал Нинова - Александър Михайлов.

Самият ВМЗ-Сопот пък създава муниции за пазари както в Източна Европа, по този начин и в Близкия Изток, в това число на авиационни снаряди.



В последните месеци заводът неведнъж усили свободните работни позиции, изключително след началото на войната в Украйна - факт, който военни специалисти у нас поясняват като директно доказателство за голям размер продукция за експорт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР