Lloyds Banking Group планира да работи с три свои дъщерни

...
Lloyds Banking Group планира да работи с три свои дъщерни
Коментари Харесай

Lloyds Bank планира да има цели три дъщерни дружества в ЕС след Брекзит



Lloyds Banking Group възнамерява да работи с три свои дъщерни сдружения в континентална Европа, откакто Англия напусне Европейски Съюз, оповестява Ройтерс, цитирайки източници, осведомени с въпроса. Това е следващ знак по какъв начин идният Брекзит ще раздроби банковата промишленост, която от доста време насам беше съсредоточена най-вече в Лондон.

Най-големият английски заемодател - Lloyds се чака да ръководи бизнеса си на остарелия континент чрез едно ново дъщерно сдружение основано в Берлин. Ръководството на Lloyds Banking Group обаче възнамерява още два центъра за обслужване на клиенти в границите на Европейски съюз, уточни източникът на Ройтерс. Единият от тях евентуално ще бъде със седалище във Франкфурт, а местоположението на втория към момента следва да бъде доказано.

Тези ограничения съставляват част от една по-широка наклонност, съгласно която финансовите институции разпределят техните запаси за след Брекзит в редица градове на континента, вместо да базират главната част от интервенциите си на едно място, както беше в продължение на десетилетия в Лондон.

Така да вземем за пример, през март швейцарската банка UBS съобщи, че ще следва " децентрализиран " модел в сходство с измененията, които вършат и други водещи кредитни институции като Goldman Sachs, Bank of America и JPMorgan.

Тези проекти обаче ще доведат до по-големи разноски и комплицираност, защото всяко дъщерно сдружение би трябвало да бъде капитализирано и лицензирано настрана от европейските регулаторни органи.

Говорител на Lloyds Banking Group отхвърли да разяснява днешната информация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР